Pečú zázračné torty a chystajú Vianoce

  • Mladí dnes / Školy
  • 2. decembra 2018, 12:00

Ak si chcete oblízať všetkých desať prstov, asi vás poteší, že na tohtoročnej Vianočnej výstave a Dňoch otvorených dverí Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Mojmírovej ulici v Piešťanoch budú svoje dobroty ponúkať aj cukrárky, ktoré len pred pár dňami uspeli s rozprávkovou tortou v celoslovenskej súťaži O najkrajšiu tortu Slovenska.

Tortu Alica v krajine zázrakov upiekli a bronz získali študentky „mojmírky“ Nikoleta Procházková a Prena Prljazaj. © SOŠOaS

Žiačky odboru cukrár – kuchár Nikoleta Procházková a Prena Prljazaj – pripravili tortu s názvom Alica v krajine zázrakov a získali nielen bronz, ale aj rešpekt porotcov. Už tradične tú školskú krajinu zázrakov otvárajú vždy pred Vianocami aj na „mojmírke“, kam obe dievčatá chodia a kde sa učia tajomstvá cukrárskeho remesla.

„Naše Dni otvorených dverí spojené s Vianočnou výstavou sa budú niesť v znamení hesla: Keď sa tradície spájajú s budúcnosťou,“ uviedla riaditeľka školy Anna Zálešáková. Zažijete tu a uvidíte tradičné Vianoce v regiónoch, Vianoce v sedliackom dome, Trhovisko pod Hradnou baštou, Medovníkové kráľovstvo, Vianočný trh či Vianočné menu v Británii, ale i dedinu Santa Clausa či Vianoce po nemecky.

Posedieť si a ochutnať špeciality môžete v reštaurácii Vianočné hody, v hostinci Hradná bašta, zabíjačkové pochutinky dostanete tiež. Kto má rád mlieko a všelijaké kokteily, navštívi Mliečny bar, a kto uprednostní čaj, zašije sa v čajovni. Všeličo flambované a k tomu dobré „kafíčko“ mu ponúknu v Café Flambé, a kto sa chce do úmoru brázdiť po internete, môže si to dovoliť v internetovej kaviarni Folklór. Darmo, veď internet je už v súčasnosti naším ľudovým folklórom.

A pretože Vianočná výstava sa koná v dňoch 3. a 4. decembra a k Mikulášovi to bude už len na skok, možno si tu vyberiete aj nejaké originálne darčeky, vianočné pečivo či medovníčky.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek