Pečeňady na líderskej pozícii, prišli však o luxusný náskok

  • Šport / Futbal
  • 1. decembra 2018, 10:00

Jesenným majstrom v siedmej futbalovej lige, skupina B, sú Pečeňady, ktoré mali skvelý ligový nástup. Neprehrali v jedenástich zápasov v rade, z toho až v desiatich prípadoch bodovali naplno. V závere prišiel na lídra menší výkonnostný útlm.

Mário Adamčík (vľavo), tréner futbalistov Pečeniad. © Ján Král

Pečeňady zaznamenali prvú stratu všetkých bodov až 28. októbra, čiže jedenásť týždňov od začiatku súťaže, keď v Trakoviciach prehrali 0:1. Následne zaváhali aj v domácich podmienkach proti Borovciam.

„Možno prišla únava alebo uspokojenie. Nechýbali nám ani hráči. V Trakoviciach to bol zápas, v ktorom si domáci zaslúžili vyhrať, ale posledný duel s Borovcami sme vyslovene pokazili, to ma mrzí najviac. Silou mocou sme chceli vyhrať, aby sme si v tabuľke udržali náskok, ale jednoducho to nevyšlo,“ zamyslel sa tréner Mário Adamčík.

Dve prehry zo záveru jesene znamenajú, že osembodové luxusné vedenie sa na druhý Prašník výrazne znížilo. Pečeňady majú momentálne na svojho najbližšieho prenasledovateľa k dobru „iba“ dva body.

„Prašník má kvalitné a dobre vyskladané mužstvo. Sú tam mladí chalani, ktorých kočírujú skúsenejší a starší hráči. Aj u nás hrali dobre. Celkovo mal zápas s Prašníkom dobrú kvalitu,“ vyjadril sa na margo druhého tímu ligy.

Lídra súťaže zdobí najlepšia defenzíva. Inkasoval iba v trinástich prípadoch. Na opačnom konci ihriska nastrieľal 44 gólov. V tejto štatistike je na prvej priečke spoločne s Prašníkom, ktorý ťahá najlepší strelec súťaže – 25-gólový Erik Spál.

„Prezentujeme sa hrou na troch útočníkov. Keď chceme vyhrávať, musíme hrať útočne. Minulú sezónu sme mali dvoch schopných zakončovateľov, ktorí sa nám starali o góly, ale obaja odišli. Podarilo sa nám ich nahradiť. Teraz mám štyroch vyrovnaných strelcov, ktorých v zostave rotujem.“ uviedol M. Adamčík.

Pečeňady skončili v minulej sezóne druhé za Piešťanmi. Tentoraz pôjdu do jarnej časti v pozícii najväčšieho ašpiranta na titul. „Každý sa bude chcieť na nás vytiahnuť, nakoľko sme prví. Náskok je taký, aký je. My nevykrikujeme, že chceme ísť na postup. Ostatné mužstvá vedia o tom, že už minulý rok sme sa bili o prvenstvo. Aj teraz sme na špici. Budeme mať každý zápas náročný, ale nemáme sa na koho pozerať. Máme dvojbodový náskok. Ak vyhráme stretnutia, nemusíme sa pozerať za seba,“ dodal na záver M. Adamčík, ktorý v minulosti pôsobil ako ligový hráč v Žiline, Ružomberku i trnavskom Spartaku.

Patrik Mitas – Trnavský hlas

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav