Vrbové počíta v rozpočte s viac ako piatimi miliónmi eur

  • Spravodajstvo / Región
  • 29. novembra 2018, 09:00

Vo Vrbovom zasadalo mestské zastupiteľstvo v starom zložení aj po komunálnych voľbách. Viceprimátor Štefan Kubík v tom problém nevidí, nakoľko poslanci zvolení v roku 2014 majú platné mandáty až do ustanovujúceho zastupiteľstva poslancov zvolených v novembri tohto roka. To plánujú zvolať v úvode decembra.

Posledné zasadnutie mestského zastupiteľstva uplynulého volebného obdobia sa začalo štátnou hymnou. (Autor: pror)

Posledné stretnutie vedenia mesta a 11-členného zastupiteľstva zvoleného na obdobie rokov 2014 až 2018 sa uskutočnilo v stredu 21. novembra. Program rokovania mali naozaj rozsiahly, celkovo si naplánovali prerokovať dvadsaťštyri bodov. Boli medzi nimi predaje mestských pozemkov, ale aj nákup.

Medzi kupovanými pozemkami boli najmä tie pod futbalovým štadiónom. Ide o štvorročnú snahu radnice pozemky na štadióne vysporiadať tak, aby sa stali vlastníctvom mesta a následne investovať do rozvoja športovej infraštruktúry v tejto lokalite. Ako počas rokovania zdôraznil viceprimátor Štefan Kubík, za štyri roky sa im podarilo vysporiadať až tretinu pozemkov v lokalite, kde by mohla v budúcnosti vzniknúť tréningová plocha.

Minulotýždňové zastupiteľstvo však prerokovalo aj rozpočet mesta na rok 2019, podľa ktorého už budú postupovať poslanci a vedenie mesta s novým mandátom. Ani v tom Kubík problém nevidí, nakoľko súčasné vedenie radnice v novembrových voľbách opäť získalo mandát na najbližšie štyri roky a ani v zložení zastupiteľstva nenastali výrazné zmeny.

Návrh rozpočtu neobsahuje žiadne úvery, s ktorými by mesto pre vlastné investície počítalo, ale ani čerpanie rezervného fondu. Mesto Vrbové plánuje v roku 2019 hospodáriť na strane príjmov so sumou 5 314 940 eur a na strane výdavkov s rovnakou sumou.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava