Raper Yeti zabával znevýhodnené deti

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 29. novembra 2018, 14:00

Zdravotne znevýhodnené deti z Piešťan a Vrbového prišli v utorok 20. novembra do piešťanského kina Fontána, aby si užili príjemné dopoludnie. Na pódiu sa predstavil Strýko Baltazár s predstavením Cesta na Severný pól a okrem ponaučenia na deti čakala i veľká zábava.

Yeti divákov poriadne zabavil. (Autor: vd)

„Sme radi, že sme mohli odpremiérovať Cestu na Severný pól práve v Piešťanoch. Musím povedať, že v publiku boli absolútne perfektné deti, bola tu úžasná atmosféra a veľmi sa tešíme, že sme sa mohli spolu s detičkami zabaviť,“ uviedol Strýko Baltazár. „Tento program je o eskimáckom dievčati, ktorému sa strácajú veci. So svojím kamarátom snehuliakom zažívam dobrodružnú cestu a na záver sa stretneme s raperom Yetim,“ prezradil herec.

Strýko Baltazár si s deťmi na pódiu v kine Fontána aj zatancoval.

Okrem predstavenia sa deti tiež dozvedeli, kto z nich vo výtvarnej súťaži skončil na prvých priečkach a kto si odniesol cenu poroty.

Najlepšie sa umiestnili žiaci z Vrbového, ktorí stvorili kolektívnu prácu pod vedením pedagogičky Viery Šagátovej. „Nakoľko sme v školstve veľmi šetrní, chceli sme zužitkovať aj maličké kúsočky voskoviek. Nastrúhali sme ich a vyrobili sme rôzne motívy ako dúha, školský výlet v Piešťanoch a jesenný strom. Pomerne sa nám to vydarilo, práce sa deťom veľmi páčili, tak sme ich poslali do súťaže,“ uviedla V. Šagátová.

Deti si najprv ceruzkou načrtli, čo bude to ktoré dielo obsahovať, teda pri motíve výletu do Piešťan to boli stromy, tráva, obloha, slnko, Kolonádový most, barlolámač, ale aj vodné vtáctvo. „Keď sme to mali načrtnuté, natreli sme výkres lepidlom a prilepovali sme postrúhané voskovky. Niekde nám to dobre nechytilo, tak sme obrázok domaľovali temperovými farbami,“ prezradila postup učiteľka. Podľa nej mali deti veľkú radosť, lebo všetci mohli po výkresoch ťapkať a lepiť strúhance.

V rámci podujatia vyhlásili výsledky výtvarnej súťaže.

Výtvor Alice Pikusovej z piešťanskej spojenej školy získal cenu poroty. „Alicka je veľmi vymýšľavá. Má predstavy, ktoré dokáže položiť aj na papier. Teraz tvorila na halloweensku tému strašidlo a vymyslela také, ktoré má veľa očí, je štrbavé, lebo si nečistí zuby, má veľa nôh a prstov, pretože kradne,“ zreprodukovala učiteľka Alžbeta Kosková žiačkin opis diela.

Druhé miesto obsadil Peter Valovič s obrázkom tancujúceho vozičkára so zdravým chlapcom. „Je to maľované lepidlom a farebne dotvorené akvarelom. Motív si Peťko vymyslel sám. Máme v škole veľa vozičkárov a často tancujú, pokiaľ ich my riadime. Radi sa hýbu, aj keď na nožičky nemôžu, tak im pomáhame. Peťko stvárnil, že aj oni sa vedia zabávať,“ doplnila A. Kosková.

Výsledky:

  1. miesto: Kolektívna práca (Spojená škola Vrbové)
  2. miesto: Peter Valovič (Spojená škola Piešťany)
  3. miesto: Nina Haluzová (Spojená škola Vrbové)

Cena poroty: Alica Pikusová (Spojená škola Piešťany), Juraj Vavro (ZŠ F. E. Scherera)

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila