Pochod čertov do Piešťan prilákal 10-tisíc ľudí, teraz sa vracia

  • Nezaradené
  • 29. novembra 2018, 10:00

Krampus sa po roku opäť vracia do centra Piešťan. Masky čertov sa verejnosti v rekordnom počte predstavia už 15. decembra. Podujatie, proti ktorému protestovala úzka skupina ľudí, malo napokon rekordnú účasť, ktorá prekonala všetky očakávania.

Aj keď sa nenaplnili žiadne scenáre o satanizme, traumatizovaných deťoch a podujatie bolo divácky mimoriadne úspešné, odporcovia opäť mobilizujú svoje sily a snažia sa vyvinúť verejný tlak na nového primátora, aby podujatie zrušil.

Pod petíciu sa opäť podpisujú a podujatie označili ako pochod satanov mestom, nad čím mnohí nechápavo krútia hlavou, keďže podobné podujatia sa konajú v mnohých európskych mestách vrátane kresťansky založeného Talianska bez akýchkoľvek problémov.

Na plagátoch sa už v tomto roku ale objavilo aj logo mesta Piešťany ako spoluorganizátora, a tak sa podľa všetkého nezopakuje komická situácia z minulého roku a nič nebráni tomu, aby 150 rakúskych čertov 15. decembra predviedlo nezabudnuteľné čertovské remeslo, na ktoré sa tešia tisíce fanúšikov tejto kontaktnej show.

Podľa organizátorov bude pochod väčší a lepší a okrem väčšieho počtu účinkujúcich sa zväčší aj dĺžka trate, na ktorej sa sprievod bude konať. Pochod čertov bude aj tento rok zadarmo.

Najväčšou novinkou bude veľkokapacitný vykurovaný stan pre 2000 ľudí, kde toto čertovské podujatie vyvrcholí koncertom Peter Nagy a Indigo s divokou afterparty a fotením s čertmi. Návštevníkov roztancujú aj DJi Milan Lieskovský a Dalton Mayer.

Organizátori vyzývajú návštevníkov, ktorí sa chcú zúčastniť tejto skvelej party, aby si zakúpili lístky v predpredaji. Zabezpečia si tak svoju vstupenku v zľavnenej cene a vyhnú sa aj zbytočnému čakaniu v radách.

Podujatie, ktorého súčasťou budú aj ďalšie sprievodné hudobné a tanečné predstavenia začína o 13:00, od tejto hodiny bude aj centrum mesta pre automobilovú dopravu uzavreté.

Pre veľký záujem organizátori taktiež vyzývajú návštevníkov, aby prišli v predstihu, boli tolerantní, ohľaduplní a riadili sa pokynmi organizátorov a príslušníkmi bezpečnostných zložiek.

(TS B&R GROUP)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava