Nenechajte si ujsť Vianočný koncert

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 29. novembra 2018, 11:00

Vianočná atmosféra zavládne v Dome umenia Piešťany už 3. decembra o 19.00 h. Ľubica Vargicová a Peter Mikuláš odspievajú Vianočný koncert, počas ktorého ich bude sprevádzať Spevácky zbor Lúčnice a Slovenská filharmónia. V programe odznejú diela klasickej svetovej hudobnej literatúry a vianočné skladby.

Sólisti Ľubica Vargicová a Peter Mikuláš vystupujú na popredných operných scénach doma i v zahraničí. © archív Domu umenia

V prvej časti nebude chýbať Wagnerova, Mozartova či Pucciniho tvorba. V druhej odznejú vianočné skladby Čajkovského, Haydna, Bellu či Dvořáka, ale i koledy a v prídavku azda i Tichá noc Franza Xavera Grubera.

Ľubica Vargicová pravidelne vystupuje na najvýznamnejších operných scénach vo svetových metropolách: Bavorská štátna opera Mníchov, Zürich, Bern, Praha, Budapešť, Berlín, Lima. Vo Viedni spievala s veľkým úspechom tiež Gildu vo Verdiho Rigolettovi, v Hamburgu Violettu v La traviate a v Madride Olympiu v Hoffmannových poviedkach. Okrem operného javiska veľmi často vystupuje aj na koncertných pódiách. Spievala v Carnegie Hall a v najvýznamnejších koncertných sieňach Japonska, Nemecka, Česka i Slovenska.

Peter Mikuláš popri pôsobení v Slovenskom národnom divadle taktiež pravidelne účinkuje na popredných operných scénach i koncertných pódiách v zahraničí. Koncertný repertoár P. Mikuláša, ktorý sa šírkou vyrovná javiskovému, zahŕňa diela klasikov (Bach, Beethoven, Verdi, Dvořák, Brahms), ale i široké spektrum hudby 20. storočia, medzi iným celý rad skladieb slovenských skladateľov.

Spevácky zbor Lúčnice povedie dirigentka Elena Matušová a Slovenskú filharmóniu Rastislav Štúr.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel