Ema Maggiová suverénnym víťazom o post primátora

  • Spravodajstvo / Región
  • 29. novembra 2018, 12:00

Vo Vrbovom svoj primátorský post na ďalšie štyri roky obhájila Ema Maggiová. Ziskom 1369 hlasov z celkového počtu 2268 suverénne prevalcovala zvyšných troch protikandidátov. Najúspešnejšia spomedzi všetkých bola dokonca aj vo svojej kandidatúre na poslanca, kde s počtom 1027 hlasov predbehla o 27 v poradí druhého súčasného viceprimátora Štefana Kubíka.

Ema Maggiová získala 1369 hlasov z celkového počtu 2268 a suverénne prevalcovala zvyšných troch protikandidátov. (Autor: pror)

A tak mandát Eme Maggiovej pre najbližšie volebné obdobie je výrazne silný. Položili sme preto staronovej primátorke mesta pod šikmou vežou niekoľko otázok.

V čom vidíte svoje víťazstvo v komunálnych voľbách?

V presadzovaní našich predvolebných predsavzatí. A to najmä tým, že sa radnica stala otvoreným miestom pre všetkých obyvateľov. Ja sama počas dňa mám na kancelárii neustále otvorené dvere a nájdem si priestor na vypočutie kohokoľvek, kto sa v nich zjaví, a spoločne hľadáme riešenie.

Čo považujete za vaše úspechy počas posledných štyroch rokov?

Nezoradím ich podľa dôležitosti, ale len podľa toho, ako si na ne postupne spomeniem. Bolo to odkúpenie synagógy do vlastníctva mesta. Momentálne sme v období konzultácie s odborníkmi, ako ju zachrániť. Ďalej je to výstavba bytovky s nájomnými bytmi i zámena budovy gymnázia s objektom niekdajšieho učilišťa. My sme v učilišti získali priestory pre našich dobrovoľných hasičov a na prerábku na nájomné byty. A kraj má teraz svoju školu, gymnázium, vo vlastnej budove. Vybudovali sme 150 parkovacích miest. Tiež pokračujeme v odkupovaní pozemkov pod stavbami vo vlastníctve mesta, aby sme mohli do ich rekonštrukcií investovať. A rad ďalších vecí, ktoré zjednodušujú bežný život obyvateľom.

A aké výzvy stoja pred vami?

V prvom rade dobudovanie verejnej kanalizácie. Verím tomu, že nám to už vyjde, nakoľko je náš projekt na ministerstve v poradovníku zaradený na vysokom mieste. Prioritou je aj cyklotrasa z Čerenca cez mesto, Krakovany a Trebatice až do Piešťan. Zmena zákona a možnosť prenajať pozemky pod nefunkčnou železnicou procesy veľmi urýchlila. Nápomocná je aj župa. Verím tomu, že realizácia cyklochodníka je veľmi blízko. Čaká nás však mnoho ďalších úloh, ktorých splnenie sme prisľúbili v rámci predvolebnej kampane. A pre ich naplnenie budeme hľadať spoločnú reč aj v mestskom zastupiteľstve.

V úvode predchádzajúceho volebného obdobia ste zrušili mestskú políciu. Ozvali sa kritické hlasy, že sa zhorší bezpečnostná situácia v meste. Ako to hodnotíte s odstupom času?

Myslím si, že sa obavy nenaplnili. Prispievajú k nej aj bezpečnostné kamery, ktorých počet sme zvýšili a zvyšovať ďalej plánujeme. Pomocou nich budeme mať prehľad o tom, čo sa deje nielen na najfrekventovanejších miestach v meste, ale napríklad aj na detských ihriskách.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav