Žobravá rumunská mafia opäť operuje v Piešťanoch

  • Nezaradené / Piešťany / Spravodajstvo
  • 28. novembra 2018, 14:22

Ženu tmavšej pleti pýtajúcu od ľudí peniaze na zbierku pre UNICEF, ale aj akúsi organizáciu nepočujúcich zaregistroval na pešej zóne na Winterovej ulici náš čitateľ v stredu 28. novembra.


Mladá žena hovoriaca rumunsky mámila od ľudí peniaze na Winterovej ulici na falošný certifikát. (Autor: archív čitateľa PT)

Po tom ako ju oslovil, aby sa preukázala, či má na vykonávanie takejto zbierky platné doklady, snažila sa pred ním ujsť. Náš čitateľ ju však pri tom natočil a pri vulgarizmoch, ktoré mu uštedrila, dalo sa vraj zreteľne rozoznať, že ide o Rumunku.

Je predvianočný čas, kedy sme náchylní na rozdávanie milodarov núdznym. A práve túto skutočnosť využívajú podvodníci.

Znakom podvodného vyberania peňazí za pomoci útokov na našu dobrosrdečnosť je, ak robí niekto zbierku bez zapečatenej pokladničky. Peniaze si dáva napríklad do vrecka, nemá potrebné náležitosti ako je logo organizácie pre ktorú robí zbierku. Musí mať aj pokladničku s číslom povolenia ministerstva vnútra a na nej zapečatené a prelepené spoje. Podozrivé je, ak dotyčný nevie dať kontakt na niekoho, kto zbierku organizuje. Vtedy odporúčame okamžite privolať políciu.

V Piešťanoch sú obľúbené miesta pre rumunských žobravých podvodníkov miesta na pešej zóne, kde sa presvedčia, že ich nesnímajú bezpečnostné kamery. Zdržiavajú sa aj na Teplickej či Nitrianskej ulici.

Nevyhýbajú sa ani drzým návštevám reštauračných prevádzok, kde sa tvária nahluchlo a za pomoci lístkov s napísaným textom žiadajú peňažné dary.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela