Na Vážskej je už čisto

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 28. novembra 2018, 09:00

Celý minulý týždeň špatilo Vážsku ulicu v Piešťanoch stojisko kontajnerov pri jednej z tamojších bytoviek. Odpad, ktorý sa tam zo dňa na deň viac a viac kopil, nedovoľoval obyvateľom vyhodiť smeti do nádob na separovaný odpad, dokonca nemohli využiť ani ďalej stojace nádoby na „komunál“. Poriadku sa tamojší ľudia dočkali až v závere týždňa.

Takýto neporiadok bol v priestore stojiska kontajnerov celý minulý týždeň. (Autor: am)

Presne preto, aby z kontajnerov nemohli smeti vyberať ľudia, ale ani väčšie zvieratá a hlodavce, existuje systém polopodzemných kontajnerov, ktoré aj v Piešťanoch pred poldruha rokom plánovali skúšobne osadiť.

Tento systém zberu a vývozu odpadov vzhľadom na svoju veľkú úložnú kapacitu má poskytovať priestor na zefektívnenie vývozu odpadov, smetiarske autá môžu po odpad chodiť menej často. Objem polopodzemného kontajnera je až päťnásobne väčší ako sú súčasne používané 1100-litrové nádoby. Ďalším pozitívom je skutočnosť, že odpad je umiestnený v podzemí, kde sa pomalšie rozkladajú baktérie a eliminuje sa tak zápach. V zime, naopak, odpad v kontajneroch nezamŕza. A taktiež sa nedá vybrať z koša von.

Nevýhodou je len potreba špeciálneho auta, ktoré tento odpad vyváža. Najbližšie sa takýto automobil má nachádzať až v Trenčíne.

Uvidíme, či sa v novom volebnom období podarí tento systém zaviesť aj v Piešťanoch a zbaviť sa podobných úkazov, aký mali možnosť minulý týždeň vidieť ľudia na Vážskej.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav