Finalistkou Miss Folklór je Zuzana Djenková z Veľkého Orvišťa

  • Kultúra a spoločnosť / Reportáž
  • 25. novembra 2018, 10:00

Do finále Miss Folklór sa v jedenástke najkrajších dievčat zo Slovenska a srbskej Vojvodiny tento rok objavila aj Zuzana Djenková z Veľkého Orvišťa, tanečníčka z piešťanského Folklórneho súboru Slnečnica. Potom, čo sa krásky odeté do krojov svojho kraja predstavili na jeseň na Donovaloch, pričom ich spoločné fotografie obleteli celú krajinu, sa spustilo hlasovanie na jednom z celoslovenských portálov. Podobizeň Zuzany Djenkovej lajkovali mnohí jej priaznivci.

Jedenásť finalistiek Miss Folklór pochádza zo Slovenska i Vojvodiny. © Matúš Lago

Galavečer, kde sa ľudia dozvedia, ktoré z jedenástich dievčat získa titul Miss Folklór, sa uskutoční opäť na Donovaloch na začiatku decembra.

„Najkrajšia je Zuzka Djenková, je mojou favoritkou na Miss Folklór 2018,“ uviedla Zuzkina spolurodáčka Marta Kráľovičová. Rovnaké alebo podobné komentáre sprevádzali Zuzanin portrét, ktorý zverejnil nielen portál časopisu Slovenka, ale zdieľali ho aj folkloristi zo Slnečnice i favoritka samotná.

Favoritkou z nášho kraja je Zuzana Djenková z Veľkého Orvišťa.

Ako uvádza organizátor, cieľom súťaže Miss Folklór je spojiť krásu, talent a tradície. Nerozhoduje fyzická krása ani ideálne miery alebo výška. „Najlepšie to vystihuje asi tohtoročný podtitul Zrkadlenie krásy v tradíciách. Tento ročník bude naozaj pestrý. Medzi finalistkami sú speváčky, tanečníčky, huslistky, dokonca umelkyňa, ktorá sa venuje výrobe párt. Finále je naplánované na začiatok decembra a bude plné príjemných prekvapení,“ povedala manažérka Miss Folklór Barbora Kis-Pál.

Ak by ste chceli podporiť krásku z nášho regiónu, určite sa poteší. Radosť však budú mať aj jej kolegovia z FS Slnečnica, keď prídete na ich reprezentačný program, ktorý si pre svojich fanúšikov pripravili pri príležitosti 33. výročia založenia súboru. Uvedú ho 7. decembra v piešťanskom Dome umenia. „Príďte si s nami zaspomínať, oddýchnuť a pomaly sa pripraviť na nadchádzajúce vianočne sviatky. Tešíme sa na vás spolu s ľudovou hudbou Michala Pagáča a naším hosťom Jánom Ambrózom,“ pozývajú folkloristi.

Viera Dusíková

Zuzka tancuje vo FS Slnečnica.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava