Čajky si vzali späť požičané a prvýkrát zvíťazili v Košiciach

Požičané si vzali späť a domácu prehru po predĺžení oplatili na vlas rovnakou mincou. Favorizované Piešťanské Čajky sa však podobne ako v prvom extraligovom kole presvedčili o húževnatosti mladého tímu Young Angels, ktorý sa nevzdáva za žiadneho stavu a na víťazstvo 78:75 po predĺžení sa natrápili.

Ilustr. foto (Autor: Laco Duračka)

Mladé Anjelky začali po reprezentačnej prestávke nebojácne a prvú štvrtinu vyhrali o štyri body. To súpera z kúpeľného mesta zdravo nasrdilo a do šatne sa vracali zverenky trénera Richarda Kucsu s päťbodovým náskokom.

„V hlavách sme možno očakávali jasnejšie víťazstvo a nie som spokojný s tým, že sme sa nepoučili z prvého vzájomného zápasu,“ pustil sa do hodnotenia víťazstva 78:75 po predĺžení piešťanský kormidelník. „Opäť sme sa dostávali do nepríjemných situácií a je pravdou, že nám nesedí húževnatá a bojovná hra Young Angels. Doplatili sme aj na to, že sa hralo po reprezentačnej prestávke a vypadli sme zo zápasového rytmu. Ja osobne som však nečakal ľahký zápas. Možno niektoré hráčky áno a mohlo sa nám to vypomstiť. Som rád, že sme vyhrali a dúfam, že v ďalších zápasoch ukážeme svoju kvalitu lepším spôsobom.“

Za jednu z hlavných príčin trápenia označil Kucsa aj nepresnosť na čiare trestných hodov. Čajky totiž premenili iba 14 z 31 jedno­bodových pokusov. „Rozhodne nám to nepomohlo! Takéto percento je veľmi nízke a mohli sme to mať ľahšie. Okrem toho sme súperovi dovolili pozbierať všetky „mŕtve“ lopty a v tomto smere sme neukázali dostatočný dôraz,“ podotkol Kucsa.

Vydarený návrat do Angels arény zaznamenala v drese Piešťan Dominika Deptová, ktorá sa ešte pred pár mesiacmi tešila z majstrovského titulu Good Angels Košice. Teraz pomohla Čajkám k víťazstvu deviatimi bodmi, štyrmi doskokmi a troma asistenciami. „Ja som sa do Košíc veľmi tešila, pretože som tu zažila svoje najkrajšie basketbalové časy,“ pousmiala sa Dominika Deptová, ktorú po príchode do Angels arény prekvapila zablokovaná časť haly, v ktorej kedysi mávali Košice svoju domácu šatňu. „Myslela som si, že si namiesto príchodu do šatne posedím na sedačke, ktorá tam teraz pribudla. Ale nie, v skutočnosti sa tu nezmenilo prakticky nič. Ja som z toho mala dobrý pocit a s ľuďmi v Košiciach máme stále výborné vzťahy.“

Dobré vzťahy však išli na ihrisku bokom a na palubovke to bol poriadny boj. „Rozhodne to nebol jednoduchý zápas. Young Angels nám nič nedarovali a my sme robili veľa chýb. Neboli sme dôrazné v obrane a pri doskoku. Víťazstvo bolo napokon šťastné, ale sme za neho rady,“ skonštatovala Deptová, podľa ktorej nie sú výsledky mladého tímu Košíc náhodou a o podcenení nemohla byť ani reč.

Young Angels Košice – Piešťanské čajky 75:78 (20:16, 14:23, 26:18, 10:13, 5:8)

Young Angels Košice: Drobná 15, Blanárová 13, Logic 10, Balážová 9, Jassová 8 (Majorošová 8, Bartánusová 7, Kozáková 3, Machalová 2). Tréner: Z. Žirková.

Piešťanské Čajky: Lubin 18, Thompson 16, Matejčíková 6, Baburová 2, Mihaljevičová (Mikulášiková 13, Jakubcová 12, Deptová 9, Hašková 2, Majtásová). Tréner: R. Kucsa.

TH: 34/22 – 31/14. Trojky: 3 – 2. Fauly: 26 – 25.

 

Zdroj: Basket.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland