Bestrent Cup má miesto na mape

  • Šport / Futbal
  • 25. novembra 2018, 14:00

Nová pohárová súťaž Bestrent Cup má za sebou prvé tri kolá. Po zimnej prestávke budú nasledovať štvrťfinálové zápasy. V súťaži už zostalo iba osem futbalových tímov, celkový víťaz si vybojuje účasť v budúcoročnom Slovnaft Cup-e.

Prekvapením pohára sú Sokolovce z ôsmej ligy. Ako ďaleko to dotiahnu? © FB TJ Sokolovce

„Súťaž hodnotím zatiaľ pozitívne, i keď, samozrejme, ide o premiérový ročník a do budúcnosti musíme ešte zopár detailov doladiť,“ hovorí Denis Kabát z Oblastného futbalového zväzu Trnava, ktorý prišiel s myšlienkou založiť pohárovú súťaž.

V Bestrent Cup-e odohralo minimálne jedno stretnutie 57 mužstiev. „Myslím si, že to je veľmi solídne číslo. V pohári je možnosť konfrontácie ‚malých‘ proti ‚veľkým‘, respektíve susedných dedín, ktoré hrajú v odlišných súťažiach. Každý jeden derby zápas je pre klub atraktívny,“ pokračoval.

Nepríjemnosťou bolo odhlasovanie tímov. V úvodnej časti postúpili bez boja tri mužstvá a v treťom kole putovali ďalej po kontumačných výhrach Dubovany, Smolenice aj Borovce. „Odhlasovanie z pohára počas jednotlivých kôl je, samozrejme, problém, pretože to nepridáva na kredite samotnej súťaže. Avšak chápem, že niektoré mančafty, ktoré majú problém s počtami hráčov v kádri, uprednostnili radšej dlhodobú súťaž. Vynasnažíme sa, aby bola úroveň a atraktivita oblastnej pohárovej súťaže na takej úrovni, aby sa mali mužstvá v budúcnosti záujem nielen zúčastniť, ale aj hrať a postúpiť čo najďalej,“ ozrejmil Kabát.

V Nitrianskom kraji oslovil dedinský pohár nielen kluby. Finálový zápas medzi Cabaj-Čáporom a Machulincami sledoval taký počet fanúšikov, aký nechodí ani na niektoré stretnutia v najvyššej súťaži. „Myslím si, že sa ukazuje ako správny krok zníženie počtu družstiev v súťažiach na maximálne 14. Práve toto otvára cestu podobným projektom. Ak sa s Bestrent Cup-om kluby v budúcnosti ešte viac stotožnia, môžeme dosiahnuť úroveň susednej Nitry, kde sa na tohtoročné finále do Obdokoviec prišlo pozrieť vyše tisíc divákov,“ uzavrel Kabát.

Štvrťfinálové stretnutia sú naplánované na 1. mája 2019. Dvojice určil pohárový pavúk, domáci klub bol vyžrebovaný: Smolenice – Zavar, Biely Kostol – Pavlice, Borovce – Sokolovce, Siladice – Dubovany.

Patrik Mitas – Trnavský hlas

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel