Stáž pre študentov aj v Balneologickom múzeu

  • Kultúra a spoločnosť
  • 24. novembra 2018, 14:00

Trnavský samosprávny kraj spustil začiatkom novembra vysokoškolský stážový program. Jeho cieľom je priblížiť študentom kompetencie samosprávnych krajov a ich teoretické poznatky doplniť o praktické skúsenosti. Študenti-stážisti si môžu privyrobiť dvesto eur mesačne.


Archeologické nálezy z paleolitu nájdete aj v piešťanskom múzeu. (Autor: gak)

Do programu sa môžu zapojiť vysokoškoláci zo všetkých slovenských univerzít. Trnavská univerzita a Univerzita sv. Cyrila a Metoda po dohode so samosprávnym krajom udelí študentom po absolvovaní stáže kredity. Stážový program je zameraný predovšetkým na študentov humanitných vied, za stáže dostávajú študenti odmenu.

„Do programu plánujeme zapojiť dvadsať študentov, ktorí budú svoje úlohy vykonávať priamo na úrade trnavskej župy alebo v organizáciách, ktoré má Trnavský samosprávny kraj v zriaďovateľskej pôsobnosti. Zatiaľ bolo prijatých päť stážistov a v blízkej budúcnosti budú prijatí ďalší. Mladí ľudia majú možnosť získavať praktické skúsenosti nielen na samotnom úrade, ale aj v múzeách, galériách, divadle alebo hvezdárni,“ povedal Peter Markovič, riaditeľ kancelárie trnavského župana.

Aktuálne je voľné miesto stážistu napríklad na oddelení dokumentácie zbierok Balneologického múzea I. Wintera v Piešťanoch, ďalej v Galérii J. Koniarka v Trnave alebo v Žitnoostrovskej knižnici v Dunajskej Strede.

(pror/SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava