Podoby džezu

  • Kultúra a spoločnosť / Rádio Piešťany
  • 24. novembra 2018, 20:00

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, Podoby džezu po 300. raz!

Babic
Ján Babič (Autor: apt)

Spomínam si na ten deň. Zdalo sa mi, že džezu je v slovenskom éteri málo a jeho úroveň si zaslúži, aby sa o nej vedelo viac. Na Slovensku je veľa organizátorov džezových podujatí, promotérov džezových klubov. Slovenské džezové kapely sa tlačia na výslnie európskej scény, ba niektoré napĺňajú palcové titulky svetových džezových magazínov.

Pred pár rokmi som sa ponúkol viacerým rádiám s úmyslom vysielať pravidelnú reláciu o džeze. Nikto sa veľmi neponáhľal s odpoveďou – iba pre jedno mladé rádio bola ponuka zaujímavá. Spomínam si na ten deň, pretože to rádio mi bolo od počiatku srdcu blízke. Rádio v mojom rodnom meste! Rádio Piešťany! Rádio so zaujímavou programovou štruktúrou, rádio s perfektným zvukom, obľúbené, počúvané. Moje začiatky v zabehnutom kolektíve uľahčili kolegovia – priatelia. Dávno sme sa poznali z hudobného a kultúrneho diania v meste. Lacko Mušinský ochotne radil, Paľko Jurák zasväcoval do techniky a vylepšoval spôsoby výroby relácie, pričom vdychoval celému rádiu zvuk, ktorý poslucháči označujú ako – najlepší. Posúval sa aj vysielací čas, ktorý sa ustálil i s pravidelnou reprízou. Všetko ide ako dobre nastavený aparát. Aparát, ktorý funguje na perfektnom vzťahu ľudí, oddaných veci, schopných navzájom si pomôcť. S vďakou a úctou sa obraciam na vedenie spoločnosti WINTER média, ktorá umožňuje vysielanie relácie dvakrát v týždni.

Džez má tisícero podôb, ale tú najkrajšiu ukáže vtedy, keď sa hrá s úprimnosťou a oddanosťou – či je to na pódiu, alebo v rádiu. A to sa na Rádiu Piešťany darí. Vďaka vám, milí priatelia džezu a dobrej hudby, ktorí nás počúvate. Vďaka za vaše milé slová, ktoré sú pre nás povzbudivé a zaväzujúce. Každý týždeň sa stretáme s novou, pokiaľ možno aktuálnou témou, so snahou byť zaujímavými pre poslucháčov a byť užitočnými pre džez. Ešteže to má Paľko takto spočítané, sám by som sa nedorátal toho, že tie budúce Podoby džezu budú mať označenie 300!

Ďakujem vám, milí priatelia, za vašu pozornosť, Paľkovi Jurákovi za jeho technické kúzla a na stretnutie o týždeň sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel