Dokonalý darček nájdete v DOMOSS-e

  • Inzercia
  • 20. novembra 2018, 20:00

Aký darček by ste chceli? Už ste stihli napísať list Ježiškovi? Máte akú-takú predstavu, čo dáte svojim blízkym pod stromček? Nemáte ani najmenšiu predstavu, ako ich potešiť a dať im to, čo ešte nemajú? Prečítaním nášho článku už budete presne vedieť, ako a hlavne čo kúpiť.

Nakupovanie darčekov na Vianoce nemusí byť žiaden blázinec ani zhon. Slováci v priemere na Vianoce minú okolo 500 eur a z toho 150 na darčeky. Pre potešenie blízkeho stačí niekedy málo. Ak sa budete počas tohtoročných nákupov riadiť našimi radami, tak sa nestane, aby bol niekto smutný alebo sklamaný. Pre dokonalý darček si stačí zapamätať tento vzorec:

2P + V + S + OP + E = DD. Nie je to žiaden vzorec na výpočet fyzikálnych alebo chemických reakcií, ale jednoduchý návod, ako zistiť, čo si želá blízka osoba pod stromček. Poďme si ho podrobne rozobrať!

2P = Počúvať a znovu ešte raz počúvať. Nič prevratné ani svetoborné. Základom je počúvať a robiť si nenápadne poznámky. Pretože ani nebudete vedieť, ako človek počas konverzácie prezradí, po čom túži, ktoré by chcel alebo čo by rád zažil. Blízky počas bežného rozhovoru radi rozprávajú o veciach, ktoré by chceli. Niekedy stačí málo. Sústrediť sa na ich skryté dôkazy počas rozprávania a môžeme mať vodítko k dokonalému darčeku pod stromček.

Posúvame sa k ďalšej premennej vo vianočnom vzorci – V ako všímavosť. Sledujte pozorne, čo si blízky rád prezerá na mobile, počítači alebo si všímajte zahnuté rožky v časopisoch a v magazínoch. Takisto ho nenápadne sledujte, keď ste v meste a prezeráte si výklady obchodov alebo sa len tak prechádzate v nákupných centrách. Niekedy sa stačí zastaviť a všimnúť si iskry radosti a túžby pri pohľade na želanú vec. Nemusí to byť vždy hmotná vec, ale aj pravidelné prezeranie dizajnových katalógov o kúpeľniach, kuchyniach či elektre.

Čo sa presne skrýva pod S? Snaha! Nie je to len obyčajná snaha, ale aj snaha vynaložiť svoj voľný čas na hľadanie a nákup už vytypovaného darčeka. Zakladá sa aj na vynaložení extra ochoty a snahy vložiť do darčeka niečo osobné a potešiť tak obdarovaného ešte viac. Niekedy stačí málo a darček sa môže stať oveľa hodnotnejší, ako by sme si mysleli. Ak túži po novom smartfóne, prečo do neho nevložiť aj spoločné fotografie, obľúbené miesta alebo k modernému a výkonnému smartfónu či fotoaparátu darovať aj fotoalbum na založenie si spoločných fotografií vytvorených prostredníctvom darčeka. Čo vy na to?

Stáva sa, že emócie nás prevalcujú a kúpime vec, čo sa páči nám, ale nemusí sa páčiť tomu druhému. Preto je viac ako vítané odložiť nabok naše OP – osobné preferencie a túžby. Často sa stáva, že muži dajú svojim partnerkám technologické vychytávky, hoci možno túžia po niečom inom. Základom správneho darčeka je zabudnúť na naše potreby a pozerať sa na malú chvíľu očami toho druhého. Pri procese výberu a kúpy by sme sa mali zamyslieť, či náš darček poteší obdarovaného viac ako nás.

E – empatia je v tomto prípade schopnosť vcítiť sa alebo myslieť ako druhý. Darček by mal vyjadrovať to, ako veľmi nám záleží na obdarovanom a ako ho máme radi. Nie vždy to musí byť drahá a najmodernejšia vec, môže to byť aj maličkosť, napríklad kuchynská vareška, smoothie maker, vaflovač alebo iná drobnosť do domácnosti.

DD = Darček z DOMOSSu! Najlepšie, ako zúročiť všetky premenné zo vzorca na vianočný darček, je ich priamo nakúpiť u nás v DOMOSSe. Tam teraz počas Black Friday nájdete produkty v najlepších cenách a nakúpite v predstihu vianočné darčeky pre partnera, partnerku, deti či rodičov. Navyše počas výberu dokonalého darčeka vám pomôžu aj naši špecialisti na bielu techniku, elektro, záhradu, bicykle a kuchynské spotrebiče.

(inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel