Vodnopóloví kadeti KVP siahali na zlato

  • Vodné pólo / Šport
  • 18. novembra 2018, 18:00

V Novákoch sa počas víkendu uskutočnili Zimné majstrovstvá Slovenska kadetov vo vodnom póle, na ktorých sa predstavilo päť družstiev. Hráči KVP Kúpele Piešťany cestovali na turnaj s cieľom získať medailu, čo sa im aj podarilo.

Zverenci trénera Martina Berlanského napokon obsadili bronzovú priečku. © archív KVP

Najprv si zmerali sily s ŠKP MD Košice. Počas celého zápasu ťahali za kratší koniec a vždy iba doťahovali priebežné vedenie košického družstva, ale nakoniec sa zrodila remíza, keď dve sekundy pred koncom vyrovnal Venény. V druhom stretnutí si Piešťanci poradili bez väčších problémov s Vrútkami a zaslúžene vyhrali. Do tretieho zápasu proti s ŠK Hornets Košice nastúpili s cieľom zvíťaziť, čo sa aj počas prevažnej časti hry darilo, ale nakoniec po individuálnych chybách opäť stratili jeden bod a zrodila sa remíza 7:7.

Aj napriek dvom remízam pred posledným duelom mali šancu na celkové prvenstvo za predpokladu výhry nad favorizovanými domácimi Novákmi. Vodnopólisti KVP Kúpele potrebovali vyhrať akýmkoľvek výsledkom, remíza i prehra ich odsúvali až na tretiu priečku. Priebeh zápasu bol veľmi vyrovnaný, na góly Novák dokázali odpovedať, ale na konci prvej, druhej i tretej štvrtiny vždy zaostávali o jeden gól. V záverečnej štvrtine Piešťanci štyri minúty pred koncom vyrovnali zásluhou Knapca na 6:6.

„Zápas by sme asi doviedli do tretej remízy na turnaji, ale ak sme chceli získať zlato, bola treba vyhrať. Dve minúty pred koncom sme začali riskovať, aby sme vytúžený gól dosiahli, čo sa nám nepodarilo, a v poslednej minúte sme dostali siedmy gól. Naše ambície sa tak skončili, napriek tomu sme cieľ splnili a získali bronz, ale nikdy sme neboli tak blízko k celkovému triumfu v mládežníckej kategórii,“ priblížil tréner KVP Kúpele Martin Berlanský, ktorý doplnil: „Zároveň sa ukazuje, ako je prospešné postupné zapracovanie najšikovnejších kadetov do mužského tímu, kde odohrajú náročné zápasy, čo zúročia vo svojej kategórii. Počas tejto sezóny, v auguste budúceho roka, sa v gruzínskom Tbilisi uskutočnia majstrovstvá Európy U17, kde by hráči z nášho družstva nemali chýbať.“

Výsledky Piešťan:

ŠKP MD Košice – KVP Kúpele 6:6 (2:1, 1:0, 0:3, 3:2)

Góly KVP: Venény 4, Holič 2

KVP Kúpele – PVK Vrútky 11:6 (4:2, 2:1, 2:0, 3:3)

Góly KVP: Venény 5, E. Komárňanský a Holič po 2, A. Komárňanský a Ondrčka po 1

ŠK Hornets Košice – KVP Kúpele 7:7 (2:3 0:2, 2:1, 3:1)

Góly KVP: Venény 4, Holič 2, Kolárik 1

KVP Kúpele – KVP Nováky 6:7 (1:2, 3:3, 1:1, 1:1)

Góly KVP: Holič 2, Kolárik, E. Komárňanský, Venény a Knapec po 1

Zostava KVP Kúpele Piešťany: Prištic, Gregorička, Urban, Kolárik, Adam Komárňanský, Erik Komárňanský, Venény, Ondrčka, Holič, Knapec, Sova

Konečné poradie: 1. KVP Nováky, 2. ŠK Hornets Košice, 3. KVP Kúpele Piešťany, 4. ŠKP MD Košice, 5. PVK Vrútky

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj