Vodáci-reprezentanti sa pripravujú v Seville

  • Kanoistika / Šport
  • 18. novembra 2018, 10:00

Španielska Sevilla sa v týchto týždňoch stáva centrom slovenskej rýchlostnej kanoistiky. V hlavnom meste Andalúzie sa schádza celá reprezentačná špička, v ktorej majú niekoľkonásobné zastúpenie aj piešťanskí kanoisti.

Úspešný kanoista sa predstavil na štyroch olympijských hrách. © archív redakcie

Už niekoľko dní je tam skupina pretekárov ŠCP Bratislava pod vedením trénera Róberta Erbana z Piešťan, športový riaditeľ sekcie hladkých vôd Slovenskej kanoistiky Filip Petrla vzal na juh Španielska svoj novo sa tvoriaci reprezentačný tím žien – kajakárky Mariana Petrušová, Jessica Zatlkajová, Karolína Seregiová, Romana Jakubisová, Emma Horváthová a Dagmar Čulenová, v sobotu 10. novembra odletela do Sevilly výprava kajakárov VŠC Dukla Banská Bystrica a 14. novembra tréner Marián Ostrčil privedie kanoistickú skupinku tohto strediska.

Výborné skúsenosti so sevillským špecializovaným centrom prípravy pre vrcholových športovcov CEAR pre rýchlostnú kanoistiku a veslovanie má VŠC Dukla, kde pôsobia aj vodáčky z piešťanského regiónu Lucia Valová a Hana Mikéciová i Matej Rusnák.

„Ide o špičkovo vybavené stredisko, v tomto čase s príjemnou, miernou klímou. Dukla tam chodí niekoľkokrát za sezónu pravidelne od roku 2009. Využívajú ho viaceré krajiny, momentálne sa tam nachádzajú napríklad Dáni i Česi, navštevujú ho Belgičania, a, samozrejme, domáci Španieli. Teraz je už možné letieť do Sevilly priamo z Viedne, takže cesta sa stala komfortnou. Tento rok sa k tejto lokalite priklonilo po dlhom čase aj ŠCP, takisto ju využije so svojimi zverenkami tréner Filip Petrla. Hoci je to viac-menej dielo náhody, že sa tam zídu dve naše najväčšie kanoistické strediská plus ďalší členovia reprezentácie, považujem to za pozitívum, aj keď spoločné tréningy nie sú plánované. Reprezentanti sa takto stretnúť môžu aj mimo spoločných sústredení. Navyše športový riaditeľ zväzu F. Petrla si okrem prípravy svojho tímu môže urobiť obraz na jednom mieste aj o ďalších reprezentantoch, bude ich mať pod dohľadom,“ vraví tréner VŠC Dukla Banská Bystrica v Trenčíne Radovan Šimočko.

Kto sa z Dukly vydáva do Sevilly? „V sobotu odleteli kajakári Peter Gelle, Milan Fraňa, Ľubomír Beňo s trénerom Ladislavom Belovičom, kanoistov povedie Ľubomír Hagara ml., cestujú  Matej Rusnák, Michal Polakovič a Vincent Farkas. Tento týždeň sa pripoja Lucia Valová, Hana Mikéciová, Dominik Olexík s trénerom Mariánom Ostrčilom, priletí aj naša fyzioterapeutka Janka Šmidáková, ktorá bude k dispozícii pre regeneráciu pretekárov a špeciálne cvičenia,“ odpovedá Šimočko.

(ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín