Podoby džezu

  • Kultúra a spoločnosť / Rádio Piešťany
  • 17. novembra 2018, 20:00

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, „Alea iacta est“ – kocky sú hodené. Približne polovica oprávnených voličov na Slovensku si prišla zvoliť svojich zástupcov do mestských samospráv.

Babic
Ján Babič (Autor: apt)

Uzavreli sa úvahy, predpovede, plány – nastala skutočnosť. Pre niekoho radostná, lebo sa naplnila naša voľba, pre niekoho sklamanie – to vtedy, keď nevyhral náš kandidát. Ale taká je demokracia. Vláda ľudu, forma štátu s maximálnou účasťou občanov na riadení a správe krajiny.

Toľko definícia. Znie dokonale. Voľby vyberú tých, ktorým chceme riadenie a správu zveriť. Koho idem voliť? Mám predstavu o potrebách mojej krajiny či mesta, teda volím toho, kto by ju mohol vedieť naplniť. Ten, kto má predstavu o požiadavkách obyvateľov a vedomie úprimnou snahou, chce tieto požiadavky naplniť. Čím bližšie majú k sebe tieto zásady, tým bližšie sú aj nádeje, že sme volili správne, a tým väčšia je možnosť, že sa naše predstavy naplnia. Kocky sú hodené – nastáva funkčné obdobie pre občanmi demokraticky zvolených zástupcov spravovať túto krajinu. K spokojnosti nielen tých, ktorí ich zvolili…

Podoby džezu na Rádiu Piešťany zdieľajú dianie na domácej i zahraničnej džezovej scéne. Tento týždeň prichádza do Piešťan gitarista, ktorý „pohol Amerikou“. V piatok 16. novembra zahrá v klube La Musica hudobný klenot opatrovaný v bavlnkách veľkého producenta a skladateľa Quincy Jonesa. Andreas Varady a jeho rodinné trio je na Slovensku dobre známy, ale tentoraz prichádza s „americkým skalpom“, tak ako sme ho predstavili v minulej relácii. One Day Jazz Festival má svoju jesennú edíciu a my vám ju v nedeľu priblížime. Program obsahuje silné mená a príťažlivé koncerty. Trio Šeban, Balzar, Valihora, Oskar Rózsa Partnership Unlimited, Seamus Blake, Richard Bona sa budú premiestňovať Slovenskom od 18. do 27. novembra. Budeme sledovať koncerty a tiež vás budeme podrobne informovať. Nové džezové albumy nebudú chýbať.

Podoby džezu na Rádiu Piešťany sú v éteri i na internete v nedeľu o 20. a v stredu o 23. hodine. Na stretnutie sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav