Zásobovanie na pešej zóne: Áno či nie?

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 16. novembra 2018, 09:00

Minulý týždeň sa na Facebooku objavila fotografia zásobovacieho vozidla, ktoré zastalo medzi prevádzkami v Sade A. Kmeťa na piešťanskej pešej zóne. Dalo by sa usúdiť, že vodič autom čiastočne prešiel po „svietiacej“ fontáne. Diskutujúci si vymieňali názory, čo sa v takomto prípade dá robiť.

Vodič tohto auta sa k prevádzke dostal pomedzi fontány. © FB Petra Tekulu

Isté však je, vodič sa priestupku nedopustil. „Zásobovanie do 10.00 h je povolené, auto spĺňalo hmotnostný limit do 3,5 tony a vodičovi nemáme ako dokázať, či prešiel po fontáne alebo nie. Nie je tam evidentný žiadny priestupok, ktorý by sme mohli riešiť. Máme perzekuovať ľudí za to, že si plnia svoje úlohy?“ povedal na margo situácie náčelník mestskej polície Marcel Mihalik.

Vodič dodávky pritom pracuje pre firmu, ktorá už 11 rokov zásobuje klientov v Piešťanoch. Podľa manažérky marketingu Gréty Palkovej stál pred fontánami prvýkrát. „Urobil tak z nasledovného dôvodu. Vždy zastaví s autom na určitom mieste, no vtedy tam nebolo možné stáť, pretože pracovníci Služieb mesta Piešťany mali pristavený traktor a niečo na ceste opravovali alebo nakladali. Požiadal ich, aby traktor na chvíľu odtiahli, pokiaľ nevyloží tovar. Odmietli ho so slovami: ‚Však sa postav pred fontány.‘ Nebrali ohľad, že robí zásobovanie,“ uviedla manažérka.

Vzniknutá situácia ich mrzí. „Kolega dostal od vedenia firmy príkaz, aby tam už nikdy neparkoval. Vždy sa snažíme dodržiavať všetky predpisy, a najmä vyhovieť klientom. Žiaľ, stretávame sa aj s rôznymi ‚rypákmi‘ a nepochopením. Ľuďom prekáža prejazd áut cez pešiu zónu, ale odpadky, ktoré sa nachádzajú po celom meste, rieši len málokto,“ dodala G. Palková.

Zásobovanie na pešej zóne je povolené od 6.00 do 10.00 h. Autá, ktoré sa v tomto čase nachádzajú na Námestí slobody, Winterovej ulici a v Sade A. Kmeťa, však napriek tomu, že do prevádzok vozia tovar, často vzbudzujú negatívne nálady.

Otázne však je, akým iným spôsobom by sa dopĺňanie do prevádzok dalo uskutočniť. Ak by mali všetky tieto vozidlá parkovať pred značkami označujúcimi pešiu zónu, skomplikovalo by to dopravu nielen pri nemocnici, ale i ostatných vjazdoch. A ak nechceme dostávať naservírovanú len čistú vodu z vodovodu, zásobovať prevádzky treba.

Iný príbeh sa začína vtedy, keď sa mimo týchto štyroch hodín po pešej zóne vozia vodiči v bežných osobných autách. Tam už ide jednoznačne o priestupok a ten treba riešiť.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava