Úspešní triatlonisti v Slovenskom pohári

  • Šport / Ostatné športy
  • 16. novembra 2018, 16:00

V historickom hoteli Lev v Leviciach sa 28. októbra konalo slávnostné odovzdávanie cien Slovenskej triatlonovej únie najlepším pretekárom v triatlone za sezónu 2018. Úspešný večer na vlastnej koži zažili aj piešťanskí stúpenci tohto stále populárnejšieho športu.

(Zľava) Lýdia a Eliška Drahovské, Jana Beňačková-Štefečková a Ondrej Kubo. © archív (jbš)

Medzi úspešnými dospelými triatlonistami sa umiestnil Ondrej Kubo z klubu 3NT Bratislava, ktorému patrilo celkové víťazstvo medzi mužmi aj titul najúspešnejšieho pretekára v Slovenskom pohári. Jana Beňačková-Štefečková z novovzniknutého klubu Black Swans Triclub Piešťany obsadila celkové tretie miesto v kros triatlone v kategórii žien.

Slávnostného vyhlásenia sa zúčastnili aj dve pretekárky z klubu ŠBR Piešťany – reprezentantka Slovenska v kategórii junioriek Lýdia Drahovská a jej sestra Eliška Drahovská v kategórii Nádeje A (žiaci/žiačky do 11 rokov). Lýdia získala v pohárových súťažiach až sedem umiestnení. V absolútnom poradí triatlonu žien skončila na druhom mieste, v kategórii junioriek zvíťazila. V pohári duatlonu získala pohár za tretie miesto, v kros triatlone junioriek dominovala rovnako ako v akvatlone a zimnom triatlone junioriek. V zimnom triatlone pridala ešte druhú priečku v absolútnom poradí žien.

Eliška, keďže ešte v žiackych kategóriách nemá rozdelené samostatné súťaže a body za jednotlivé preteky v triatlone, duatlone a akvatlone sa spočítavajú spolu, mohla získať iba jeden pohár. Ten aj získala, a to najcennejší – zlatý. Stala sa najúspešnejšou triatlonistkou na Slovensku v kategórii žiačok do 11 rokov.

Okrem toho sa sestrám Drahovským podarilo v tejto sezóne získať až osem medailí z majstrovstiev Slovenska. Lýdia si vybojovala zlato v kros triatlone a štyri striebra za triatlon, akvatlon, kros duatlon a zimný triatlon. Eliška skončila prvá v duatlone i akvatlone a druhá v triatlone.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín