Najmenší hráči ObFZ Trnava na kvalifikačnom turnaji v Trenčíne

  • Šport / Futbal
  • 16. novembra 2018, 12:00

Oblastné výbery prípraviek súperili počas prvého novembrového víkendu v trenčianskej športovej hale o miestenky na turnaj Pohár predsedu ZsFZ 2018. Mladí futbalisti z trnavského oblastného zväzu skončili na kvalifikačnom turnaji na druhom mieste.

V regionálnom výbere bolo aj niekoľko zástupcov klubov z Piešťanského okresu. © archív ObFZ Trnava

Halová sezóna Západoslovenského futbalového zväzu odštartovala. V skupine severozápad si zmeralo sily šesť oblastných zväzov (Trnava, Trenčín, Senica, Považská Bystrica, Topoľčany, Prievidza), ktoré reprezentovali tí najmenší. Na turnaji mohli štartovať hráči narodení 1. 1. 2008 a mladší. Ovládol ho domáci výber z Trenčína, na opačnej strane tabuľky sa ocitol výber Senice. Prví traja postúpili na hlavný turnaj do Trenčína, ktorý sa bude konať 15. decembra.

Hodnotenie Mareka Vavra, trénera Výberu ObFZ Trnava: „Celý turnaj mal vysokú kvalitu a takmer všetky zápasy boli vyrovnané. V prvom stretnutí nám bola súperom Senica, zvíťazili sme 2:1, no konečný výsledok mohol byť omnoho vyšší, pretože sme množstvo šancí nepremenili. V druhom dueli proti Považskej Bystrici sme kontrolovali prakticky celý zápas. Viedli sme už 5:1, ale ku koncu sme dovolili súperovi upraviť výsledok na konečných 5:3. Potom sme nastúpili proti nepríjemnej Prievidzi, kde prakticky každý ich strelecký pokus skončil v sieti. Dvakrát sme doťahovali dvojgólové manko, aby sme v závere inkasovali a prehrali tesne 5:6. Chlapci hrali dobre, len sme mali troška smoly. V štvrtom zápase sme si napravili chuť proti Topoľčanom. Zvíťazili sme 3:2, hoci sme viedli už 3:0, no v závere chlapci poľavili. V súboji o prvé miesto v tabuľke sme nastúpili proti domácemu Trenčínu. Ujali sme sa vedenia, ale súper využil dve štandardné situácie a bolo 1:2. Hra sa striedala a dve minúty pred koncom bol stav 3:3. Rozhodca však za zlé striedanie poslal nášho hráča na trestnú lavicu a súper presilovku využil. Síce sme vytvorili v posledných dvadsiatich sekundách veľký tlak, ale domáci ho ustáli. S umiestnením vládne spokojnosť, výkonom naši malí reprezentanti nesklamali a patrili medzi najlepších.“

Výsledky ObFZ Trnava:

Senica – Trnava 1:2

Trnava – Považská Bystrica 5:3

Prievidza – Trnava 6:5

Topoľčany – Trnava 2:3

Trenčín – Trnava 4:3

Góly ObFZ: Jozef Bodiš 6, Simon Augustín a Šimon Huboňa po 3, Adrián Kollár a Timotej Melicher po 2, Jakub Vozár a Richard Michálek po 1

Výber ObFZ Trnava: Novák (Smolenice), Juritka, Michálek, Huboňa (Drahovce), Petranský, Slovák (Zeleneč), Bodiš, Blažek, Bohunický (Modranka), Vozár, Kollár (Zvončín), Melicher (Jaslovské Bohunice), Hruška (Dubovany), Augustín (Madunice)

Martina Radošovská

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj