Trnavský samosprávny kraj otvorí dvere úradu pre verejnosť

  • Kraj / Spravodajstvo
  • 15. novembra 2018, 11:00

Trnavský samosprávny kraj otvorí v sobotu 17. novembra krajský úrad pre verejnosť. Pre návštevníkov bude od 9:00 do 13:00 pripravená prehliadka priestorov úradu na Starohájskej ulici v Trnave, vrátane kancelárie predsedu Jozefa Viskupiča či rokovacej sály krajských poslancov, okrem toho bude pripravený program pre deti aj dospelých. Deň otvorených dverí bude jedným zo série podujatí k výročiu udalostí z novembra 1989.

,,Ľuďom priblížime, ako reálne funguje krajský úrad, predstavíme prácu našich študentov z odborných škôl a pripravili sme program aj pre tých najmenších,“ povedal o programe Peter Markovič, riaditeľ kancelárie predsedu Trnavského samosprávneho kraja. Zámerom je podľa neho viac vtiahnuť ľudí do života kraja.

V sobotu 17. novembra ocení predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič Cenou slobody Antona Srholca vybrané osobnosti za ich mimoriadny prínos k ochrane ľudských práv, k upevneniu demokracie a právneho štátu a za prejavy mimoriadnej občianskej statočnosti s nadregionálnym významom. Ocenenia odovzdá v Divadle Jána Palárika v Trnave o 19:00. ,,Ocenením osobností chceme poukázať na odkaz života Antona Srholca, ktorým je šírenie myšlienok hodnôt slobody, demokracie a ľudských práv. Preto sme sa rozhodli prvýkrát odovzdať túto cenu symbolicky práve 17. novembra, v Deň boja za slobodu a demokraciu,“ dodal Markovič. Súčasťou série podujatí k výročiu novembra 1989 je aj koncert Pocta slobode na Trojičnom námestí v Trnave, kde v sobotu popoludní vystúpi Dano Heriban s projektom Čosi úsmevné a skupina Korben Dallas.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel