Futbalová jeseň sa skončila

  • Editoriál / Blogy
  • 13. novembra 2018, 09:00

Jesenná časť regionálnych futbalových súťaží je po tomto víkende za nami, keď ju pred zimnou prestávkou ukončili posledné zápasy štvrtej ligy.

tomas horky portret
Tomáš Horký © apt

Keď to zoberiem odvrchu, v štvrtej lige zatiaľ možno trochu zaostáva za očakávaním Vrbové na 11. mieste i Trebatice na 13. priečke. Trebatičania sa minulý rok dočkali po dlhých rokoch postupu z piatej ligy a zatiaľ z rôznych príčin nedosahujú výkonnosť, na ktorú sme u nich boli v posledných rokoch zvyknutí. Štvrtá liga má svoju kvalitu a je veľmi vyrovnaná.

V piatej lige ostal po reorganizácii súťaže len jeden zástupca z piešťanského regiónu – Veľké Kostoľany. Liga má 13 účastníkov a Kostoľanci sa pohybujú v strede tabuľky. Ako sme písali v minulom čísle, dominanciu nad súťažou ukazujú družstvá zo Záhoria ako Gbely, Radimov či Brodské.

V najvyššej súťaži Oblastného futbalového zväzu Trnava – šiestej lige – nás zaujíma najmä PFK Piešťany. Ten patrí opäť k elitným tímom súťaže, bude zimovať na druhom mieste, no aj Piešťanci sa už presvedčili, že „šestka“ je kvalitná a vyrovnaná a dominovať ako minulý rok v siedmej lige či rok predtým v ôsmej zrejme nebudú. Príjemným prekvapením jesene sú podľa môjho názoru Drahovce, ktorým patrí tretia priečka, zle si nepočínali ani Krakovany na piatom mieste.

V „sedmičke“ sú jesenným majstrom Pečeňady, ktoré sa prezentovali vo výbornej forme, Prašník za nimi však zaostáva len o dva body. Sklamaním sú výkony Dolného Lopašova, okupuje posledné miesto.

V najnižšej súťaži si suverénne počínajú Sokolovce, veď túžia konečne po postupe. Výborný návrat zažíva Veľké Orvište, ktoré po znovuzrodení mužského futbalu v obci vyhralo osem z deviatich zápasov a z druhej priečky stíha Sokolovčanov.

Ako sa ukazuje, dobrým projektom vyzerá byť aj Bestrent Cup, ktorý priniesol atraktivitu do regionálneho futbalu, jeho organizáciu možno považovať zo strany ObFZ Trnava ako dobrý krok. Do štvrťfinále sa z nášho okresu dostali Borovce, Dubovany aj Sokolovce a sám som zvedavý, kam sa až dostanú.

Zimnú prestávku využijeme v našich novinách na hodnotenia jesennej časti vybraných tímov a prinesieme rozhovory so zástupcami tímov, ktorí nás zasvätia do zákulisia mužstiev z regionálnych súťaží.

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila