Pred reprezentačnou prestávkou povinné víťazstvo

  • Šport / Basketbal
  • 12. novembra 2018, 18:00

Piešťanské Čajky sa pred reprezentačnou prestávkou naladili víťazstvom. V siedmom kole ženskej basketbalovej extraligy zvíťazili na palubovke Banskej Bystrice s prehľadom 66:45.

Piešťanky vyhrali v Banskej Bystrici 66:45. © archív ŠKP 08

Do prvej štvrtiny Čajky nasadili hráčky základnej rotácie, čo sa prejavilo na výsledku, a do druhej časti hry išli s pohodlným dvanásťbodovým náskokom 20:8. V nej sa basketbalistkám z kúpeľného mesta podarilo svoj náskok ešte navýšiť a na polčas sa šlo za jasného vedenia Piešťan 39:15. To umožnilo trénerovi Richardovi Kucsovi dať príležitosť mladým a menej vyťaženým hráčkam, ktoré dostali dostatočný priestor na palubovke. V tretej časti hrali lepšie aj domáce basketbalistky a Čajkám dali dokonca 16 bodov. V záverečnej štvrtine sa už zápas prakticky len dohrával, hostky si pohodlne strážili svoje vedenie, keď napokon zvíťazili 66:45.

„Sme spokojní s výsledkom, ale nie úplne s predvedenou hrou a výkonom. Som však rád, že hrali aj hráčky, ktoré sme chceli zapojiť. Plánovali sme to, chceli sme, aby nazbierali skúsenosti, ktoré sú potrebné do ďalšej fázy sezóny,“ skonštatoval po zápase tréner Čajok R. Kucsa.

Strelecky sa najvýraznejšie presadila pivotka Rebeka Mikulášiková, ktorá dala 15 bodov: „Išli sme do tohto zápasu zodpovedne, bola naša povinnosť v Banskej Bystrici vyhrať. Myslím si, že sme potvrdili rolu favorita, aj keď sme mali určité výpadky, no to sa stane v každom takomto stretnutí. Musíme to však do budúcna eliminovať a ďalej pokračovať.“

BK ŠKP 08 Banská Bystrica – Piešťanské Čajky 45:66 (8:20, 15:39, 31:55)

trestné hody: 11/12 – 4/16, fauly: 14 – 16, trojky: 6 – 6

Zostavy/body – Čajky: Mikulášiková 15, Jakubcová 9, Hašková 6, Thompson 5, Matejčíková 4 (Dovčíková 10, Baburová 10, Lubin 4, Bábiková 3, Majtásová, Mihaljevičová), ŠKP 08: Števulová 23, Matejčíková 9, van Dalen 6, Vargová 5, Piperková (Žilinská 2, Háberová, Podhradská, Oborilová, Mesárošová, Šunová, Rausová)

Piešťanské basketbalistky si na chvíľu od zápasov oddýchnu, keďže je na programe reprezentačná prestávka. Najbližšie sa predstavia až 24. novembra v Košiciach proti Young

Angels. Do ženskej reprezentácie však idú tri hráčky Piešťan – Dominika Deptová, Ivana Jakubcová a Rebeka Mikulášiková. Slovensko má blízko k postupu na šiesty európsky šampionát za sebou, aktuálne mu patrí v A-skupine prvá pozícia. Najskôr v sobotu 17. novembra čaká zverenkyne trénera Petra Kováčika duel na Islande, o štyri dni neskôr sa predstavia v Ružomberku v záverečnom stretnutí skupiny proti Čiernej Hore.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava