Redakcia disponuje nahrávkou, ktorá má usvedčovať dvoch kandidátov z korupcie

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 9. novembra 2018, 10:20

V piatok v ranných hodinách nám do redakčnej mailovej schránky prišla zvuková nahrávka záznamu rozhovoru, v ktorej jeden z kandidátov na primátora hovorí o korupcii na radnici. Týkať sa má vyberania peňazí za ustanovenie do funkcie, ale aj korupcie pri zadávaní verejných zákaziek. Zo zvukovej nahrávky vyplýva, že toto korupčné správanie sa týka dvoch súčasných kandidátov na post primátora.

Ilustračné foto. (Autor: am)

 

Z dôvodu volebného moratória, ako aj z dôvodu, aby sme neovplyvňovali výsledok volieb, zvukovú nahrávku nateraz nezverejňujeme. Vypočuť si ju však budete môcť hneď ako sa v sobotu zavrú volebné miestnosti.

Informácie v tejto nahrávke sú tak závažné, že v pondelok podáme trestné oznámenie za podozrenia z korupcie, konkrétne za vyberanie finančných prostriedkov za udelenie pracovnej pozície, ale aj korupcie pri zadávaní verejných zákaziek.

Kandidáta na primátora, ktorého hlas je na nahrávke, ktorou redakcia disponuje,sme sa pýtali na jej autentickosť. Pravosť svojho hlasu nám potvrdil, avšak tvrdí, že táto nahrávka je účelovo zostrihaná s cieľom ho kompromitovať.

Aby sme vyvrátili alebo potvrdili slová zatiaľ nemenovaného kandidáta na primátora, požiadame Kriminalistický ústav Policie České republiky o nezávislý posudok, či naozaj ide o zostrihaný kompilát, alebo o autentickú nahrávku usvedčujúcu z korupcie dvoch súčasných kandidátov na post primátora Piešťan.

Zároveň zvukový záznam posielame aj druhému kandidátovi so žiadosťou, aby sa k informáciám z nahrávky vyjadril.

Viac sa dočítate v najbližšom vydaní piešťanského týždňa.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava