Od polovice novembra má fungovať pohotovosť aj urgent

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 9. novembra 2018, 10:00

Zelená budova piešťanskej nemocnice, niekdajšie Sanatórium Palace doktora Brežného, bude slúžiť od polovice novembra na urgentný príjem i lekársku pohotovosť.

Priestory urgentného príjmu i lekárskej pohotovosti sú vymaľované. (Autor: vd)

Chorí, ktorých do nemocnice dovezú záchranky či prídu po vlastnej osi, nájdu ošetrenie v internej i chirurgickej ambulancii s nepretržitou prevádzkou. Bude tu tiež „krátkodobé“ lôžko na sledovanie pacienta a diagnostiku. Nemocnicu A. Wintera totiž zaradili do siete zariadení s urgentným príjmom prvého typu.

Momentálne vládne v nemocnici intenzívny pracovný ruch. Maliari priestory domaľovali, na rade je inštalácia prístrojovej techniky a zariaďovanie miestností. „Za diskomfort pacientov sa ospravedlňujeme, ale naším cieľom je, aby pacienti neskôr nemuseli blúdiť po nemocnici a vyšetrenia internistických a chirurgických disciplín boli centralizované,“ uviedol riaditeľ nemocnice Štefan Kóňa.

Spomínané krátkodobé – expektačné lôžko budú využívať nielen chirurgovia, ale aj internisti. Pretože piešťanská nemocnica je neziskovou organizáciou, prostriedky na prestavbu jej neposkytol štát, načrela do vlastnej kasy. Ako riaditeľ uviedol, mnohé práce si robia sami, i tak vyjde prestavba rádovo na desiatky tisíc eur. Personál budú tvoriť dvaja lekári pre interné a chirurgické úkony. Z hľadiska komfortu pacienta, ktorý má často problémy aj s presúvaním sa na vyšetrenia, bude urgent a pohotovosť blízko k röntgenu i k cétečku.

Zmena nastane aj pri prvom kontakte návštevníka s nemocničným personálom. K dispozícii mu už nebude informátor, ktorého miestnosť bola vľavo pri vstupe do nemocnice. Informačný pult zriadili na pravej strane vstupnej haly, v jej strede. Bufet je tiež premiestnený, vstup má z vestibulu budovy. Urgentný príjem bude situovaný tak, aby záchranári mohli prísť so sanitkou čo najbližšie k ambulancii.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav