AKTUALIZOVANÉ: Redakcia disponuje nahrávkou, ktorá má usvedčovať dvoch kandidátov z korupcie

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 9. novembra 2018, 20:40

V piatok v ranných hodinách nám do redakčnej mailovej schránky prišla zvuková nahrávka záznamu rozhovoru, v ktorej jeden z kandidátov na primátora hovorí o korupcii na radnici. Týkať sa má vyberania peňazí za ustanovenie do funkcie, ale aj korupcie pri zadávaní verejných zákaziek. Zo zvukovej nahrávky vyplýva, že toto korupčné správanie sa týka dvoch súčasných kandidátov na post primátora.

© FB Pavol Vermeš

Vo veci zverejnenia nahrávky radničný právnik Pavol Vermeš a kandidát na primátora podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, o čom verejne informuje na svojej stránke na sociálnej sieti. V texte trestného oznámenia vo veci ohovárania, ktoré Vermeš zverejnil, tvrdí, že trestný čin ohovárania bol spáchaný rozoslaním nahrávky  „Tamajka pýtal od Vermeša peniaze z Bytového podniku“, ku ktorej bol priložený link na stránku https://clyp.it/ssgjylyu .“

Po našom vypočutí informácií, ktoré v nahrávke odzneli, v pondelok podáva trestné oznámenie aj redakcia Piešťanského týždňa, avšak v našom prípade za podozrenia z korupcie, konkrétne za vyberanie finančných prostriedkov za udelenie pracovnej pozície, ale aj korupcie pri zadávaní verejných zákaziek.

Vermeša, ktorého hlas je na nahrávke, sme sa pýtali na jej autentickosť. Pravosť svojho hlasu nám potvrdil,avšak tvrdí, že táto nahrávka je účelovo zostrihaná s cieľom ho kompromitovať.

Aby sme vyvrátili alebo potvrdili slová P. Vermeša, požiadame aj Kriminalistický ústav Policie České republiky o nezávislý posudok, či naozaj ide o zostrihaný kompilát, alebo o autentickú nahrávku usvedčujúcu z korupcie.

Zároveň zvukový záznam sme poslali aj druhému kandidátovi so žiadosťou, aby sa k informáciám z nahrávky vyjadril. Doposiaľ tak neurobil.

Viac sa dočítate v najbližšom vydaní piešťanského týždňa.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava