Veslárov zo Sĺňavy preveril „Hradišťský šesťkilák“

  • Veslovanie / Šport
  • 8. novembra 2018, 16:00

Členovia Veslárskeho klubu Sĺňava Piešťany sa zúčastnili na prvej previerke veslárov do nasledujúcej sezóny, ktorá sa konala na trati dlhej šesť kilometrov na rieke Morava v Uherskom Hradišti. Preteky boli zároveň úvodným testom širšej slovenskej reprezentácie vo všetkých kategóriách.

Lukáš Babač ukázal dobrú formu na predolympijskú sezónu. © archív VK Sĺňava

V kategórii mužov, v ktorej bolo 42 skifárov, sa z Piešťan zúčastnili štyria pretekári. Najviac sa darilo Lukášovi Babačovi, ktorý s viac ako polminútovým náskokom vyhral a dosiahol aj najlepší celkový čas spomedzi všetkých lodí. Lukáš ukázal, že do predolympijskej sezóny je dobre pripravený a bude v nej bojovať o postup na olympijské hry v roku 2020.

Aj po zranení sa darilo Marošovi Slobodovi, skončil siedmy. Pretekov sa ešte zúčastnili Ondrej Kovačovič, ktorý obsadil 22. miesto, a Pavol Taraba, ktorý po prechode do kategórie mužov dovesloval na 29. mieste. V kategórii žien sa prvýkrát predstavila juniorská reprezentantka Viktória Zruttová, ktorá medzi 23 pretekárkami obsadila 12. priečku a je prísľubom v kategórii žien do 23 rokov.

Ostatným pretekárom štart príliš nevyšiel. Junior Martin Spanakis skončil na 59. mieste a medzi dorastencami Vincent Petruška obsadil až 14. priečku a po minuloročnom bronze zaostal za očakávaniami.

V netradičnej kategórii pre tieto preteky, v skife masters, bol Andrej Hudec piaty.

Miroslav Škulec

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav