Požiar skládky v Rakoviciach je už uhasený

  • Spravodajstvo / Región
  • 7. novembra 2018, 09:20

Od pondelka večera horela skládka komunálneho odpadu v Rakoviciach. Pri hasebných prácach sa striedali profesionáli z Piešťan, Hlohovca, Trnavy, a tiež dobrovoľní hasiči z Veľkých Kostolian, Vrbového, Dolného Lopašova, aj samotných Rakovíc. Majiteľ skládky zabezpečoval ťažkú techniku, ktorá spolu s hasičskou kontinuálne pracovala na likvidácii požiaru. Zriadili kyvadlovú dopravu vody, tú čerpali z vodnej nádrže Čerenec a privážali do Rakovíc.

© TV Markíza

„Skládka horela plameňom. Dnes je streda 7. novembra, požiarovisko sme odovzdali. Skládka je vo vnútri ešte teplá, takže je potrebné, aby sa vykonával dohľad. Ten zabezpečí majiteľ skládky. V utorok v noci mali dohľad rakovickí hasiči a členovia DHZ Veľké Kostoľany,“ uviedol Peter Galbo, riaditeľ OR HaZZ Piešťany.

Hasebné práce koordinoval štáb. V prvú noc tam bolo nasadených permanentne päť kyvadloviek, v utorok sa striedali štyri. Priebežne bolo na zásahoch dvanásť až štrnásť hasičov. Hasiči sa striedali. Nato, aby sa zamedzilo ďalším vznieteniam, je potrebné skládku zasypať zeminou, ktorá zamedzí prísun kyslíka k možným ohniskám.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj