Piešťany prehrali v Zelenči 2:3

  • Nezaradené
  • 6. novembra 2018, 18:00

Futbalisti PFK Piešťany zakončili jesennú časť šiestej ligy prehrou na ihrisku Zelenča 2:3. Prezimujú na druhej priečke tabuľky.

Ilustr. foto © archív PFK

Piešťanskí futbalisti začali v Zelenči zle, keď už v piatej minúte prehrávali po góle Paveleka. O vyrovnanie sa v 29. minúte postaral dorastenec Denis Štefanka. Druhý polčas pokračoval v bojovnom výkone oboch mužstiev. Domáci sa síce dostali do vedenia gólom Bartoviča, no opäť netrvalo dlho a v 62. minúte vyrovnal Dávid Miškech. Keď už vyzeralo, že oba celky si pripíšu body za remízu, strhli domáci v 85. minúte víťazstvo na svoju stranu.

Szilárd Petényi, asistent trénera PFK: „V poslednom jesennom meraní sme bodovo vyšli naprázdno, čo nás veľmi mrzí, pretože sme siahali minimálne na bod. Už úvod zápasu sa nevyvíjal pre nás ideálne, inkasovali sme v 5. minúte, ktorej predchádzala individuálna chyba. Nesedel nám ani jednoduchý herný štýl domácich, ktorý bol založený na dlhých nakopnutých prihrávkach, veľkom dôraze a práve malé ihrisko ešte zvýraznilo časté osobné súboje, v ktorých domáci mali navrch na úkor ‚futbalovosti‘, keď absentovala medzihra. Postupne sme preberali iniciatívu a odpovedali sme vyrovnávajúcim gólom Denisa Štefanku. V druhom polčase sme získali hernú prevahu, ktorú utlmil vymyslený pokutový kop. V súboji bol evidentne faulovaný náš brankár, avšak hlavný arbiter ‚nezaváhal‘, pričom nešlo o spornú situáciu. Tá bola jednoznačná – domáci hráč vykopol loptu brankárovi z ruky, ktorú už držal. Ďalej pripomínam, že v prvom polčase evidentný faul v pokutovom území na nášho Adama Kusého zostal nepovšimnutý. Nezlomilo nás to, ale aktívnou hrou sme dokázali opäť vyrovnať po štandardnej situácii, keď sa hlavičkou presadil David Miškech. V tejto fáze sme boli lepší a tlačili sme domácich, avšak riešenia vo finálnej fáze útoku nepriniesli väčšie šance, a práve v počte šancí mal Zeleneč navrch i napriek tomu, že držanie lopty vyznelo jasne pre nás. Inkasovali sme tretí gól v závere, ktorému predchádzala ľahká strata lopty v strede poľa a pasivita brániacich hráčov, ktorí v hlbokom postavení umožnili vystreliť domácemu hráčovi, čo rozhodlo o výsledku. Záver zápasu si domáci postrážili striedaniami a zdržiavaním.“

Zeleneč – Piešťany 3:2 (1:1)

Góly: 5. Pavelek, 50. Bartovič (pen.), 85. Bánovec – 29. D. Štefanka, 62. Miškech

Zostava PFK: Budka – Szabo, J. Sekera, Glos, Miškech, Kusý, Gula, D. Štefanka, J. Štefanka, Beblavý, Maraz (Korec, Strelec)

(ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf