Seminár na tému ŠPORT – DIEŤA, cesta k úspechu

  • Šport
  • 5. novembra 2018, 16:00

Asociácia športových klubov Piešťany organizuje ďalší zo série odborných seminárov, tentoraz na tému športová psychológia ŠPORT – DIEŤA, cesta k úspechu. Seminár sa uskutoční v pondelok 12. novembra o 16:30 v kine Fontána a vstup je bezplatný.

Na seminári vystúpi aj uznávaný športový psychológ Peter Kuračka. © archív AŠK PN

Seminár je určený pre zástupcov športových klubov, trénerov, rodičov, športových odborníkov a funkcionárov, športujúcu verejnosť a ďalších.

Prednášať budú renomovaní odborníci. Jarmila Honzová bude mať prednášku na tému Ovládanie emócií trénera pri výkonoch zverencov v nižších vekových kategóriách a ciele trénera, Peter Kuračka si pripravil hneď dve témy – Prítomnosť rodičov na tréningu a „rady“ rodičov trénerovi počas zápasu/pretekov a Komunikácia trénera s rodičmi a riešenie neúspechu zverenca priamo v akcii a po zápase/pretekoch. Na seminári tiež vystúpi Silvia Šušorová, ktorá bude hovoriť o tom, ako rodič môže dieťa podporiť v športe a pomôcť mu nastaviť športové ciele i o komunikácii rodiča s dieťaťom pred, počas, resp. po výkone.

„Nehovorte deťom, aby vyhrali. Povedzte im, nech si to užijú,“ povedal v jednom z rozhovorov P. Kuračka. Naše deti dostávame niekedy zbytočne pod obrovský tlak nutného úspechu a možno si ani neuvedomujeme, ako veľmi im tým ubližujeme.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava