Tréner MHK Nedorost: Súperi si na nás už dávajú pozor

  • Šport / Hádzaná
  • 4. novembra 2018, 16:00

Najvyššia hádzanárska súťaž mala počas uplynulého víkendu reprezentačnú prestávku, a tak sme sa pozhovárali s trénerom MHK Piešťany Martinom Nedorostom, ako hodnotí doterajšie pôsobenie nováčika v extraligovej sezóne 2018/2019.

Tréner hádzanárov Martin Nedorost zhodnotil prvú časť extraligovej sezóny. © Marek Bučko/FB MHK

MHK má za sebou prvú časť extraligovej sezóny, keď ste po ôsmich kolách na šiestej priečke a váš tím je príjemným prekvapením súťaže. Vládne zatiaľ spokojnosť?

Už pred súťažou sme deklarovali, že ideme od zápasu k zápasu. Hoci máme šesť bodov, mohli sme mať dva, ale aj desať. Zápasy sa lámali vždy na konci a okrem troch, ktoré sme prehrali, boli všetky vyrovnané. Stále máme na čom pracovať, no ukázali sme, že treba s nami počítať.

Dá sa povedať, že ste aj postrachom favoritov. Dokázali ste zdolať dlhoročného majstra Tatran Prešov a o body ste obrali aj Šaľu či Hlohovec…

Nechceme dať v žiadnom zápase nikomu nič zadarmo. Snažíme sa bojovať a naša hra môže byť niektorým súperom nepríjemná. Navyše sme nováčik, takže nie sme pre súperov až takí známi, čo pre nás bola výhoda. Teraz si už na nás dávajú všetci pozor.

Aké pozitíva i nedostatky vám ukázal doterajší priebeh extraligy?

Obrana funguje celkom dobre. Trošku viac skúsenosti a rozvahy nám chýba v útoku. Síce máme niektorých skúsených hráčov, ale aj extraligových nováčikov, napríklad Minarovského a Majerníka. Títo chlapci boli pri zdravotných problémoch Salvatu prinútení hrať celé zápasy a ešte sa potrebujú vyhrať a „otrkať“.

Hra družstva je postavená na skúsených hráčoch Tomášovi Lahovi a Pavlovi Polakovičovi, ktorí patria k najproduktívnejším v súťaži. Neočakávate, že sa k nim pridajú aj ďalší hráči?

Zo začiatku to s nimi ťahal aj Viktor Szapu, ktorý je teraz v menšom útlme. Góly určite potrebujeme rozložiť medzi viacerých hráčov. Síce máme šiestu najlepšiu obranu v lige, ale štvrtý najslabší útok. Verím však, že aj to príde.

Pavol Polakovič je jedným z ťahúňov piešťanského mužstva.

Do vianočnej prestávky vás čaká ešte nabitý zápasový program. S čím pôjdete do tejto fázy súťaže, aby ste na sviatky odchádzali spokojní?

Hlavne v decembri nabehneme do kolotoča, keď budeme hrať dvakrát za týždeň. Podstatné bude, aby sa nám vyhli zdravotné problémy. Dôležité duely budú s Modrou a Malackami, aby sme ich zvládli. Ideme do Prešova, kde chceme odohrať solídne stretnutie. Následne máme doma Nové Zámky a potom hráme v Hlohovci. Tieto zápasy môžu veľa napovedať smerom k ďalšiemu priebehu súťaže.

Spomenuli ste, že určitým nedostatkom je aj úzky káder. Plánujete v najbližšom období doplnenie o posily?

Chceme doplniť družstvo, ale nie je to jednoduché. Na jednom-dvoch hráčoch pracujeme, ale uvidíme, či to bude do Vianoc alebo až po Novom roku.

Ako ste zvládli po rokoch v prvej lige prechod na extraligový režim? Určite sa viac trénuje, hráte zápasy s náročnejšími súpermi, program je nabitejší…

Myslím si, že sme sa s tým popasovali zatiaľ dobre. Začali sme viac trénovať, chalanov to zatiaľ baví, hoci sú tréningy po práci vo večerných hodinách. Aj tí, čo prišli noví, odovzdávajú pre tím maximum. Trošku ale doplácame na to, že máme úzky káder.

Na extraligu ste vymenili halu Gymnázia Pierra de Coubertina za Diplomat arénu. Ako sa vám tam zatiaľ hrá?

Mužstvá, ktoré u nás hrali, boli veľmi príjemne prekvapené halou aj diváckou kulisou. Ľudia sa na hádzanej bavia a budeme sa tešiť, keď ich bude na zápasy chodiť pravidelne veľa.

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín