Moja skúsenosť

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 2. novembra 2018, 10:00

So záujmom som si v 41. čísle Piešťanského týždňa prečítal otvorený list Ing. Vilmy Babicovej riaditeľovi Nemocnice A. Wintera v Piešťanoch o tom, čo počas svojho pobytu videla a zažila. Priznám sa, že vďaka jej listu som sa rozhodol o svoje zážitky z tejto nemocnice podeliť aj ja.

Večer 11. júna 2018 som došiel na pohotovosť s úrazom členka. Bolo mi jasné, že asi len tu mi môžu pomôcť. Bez dlhého čakania som sa dostal do rúk lekárov. Sledoval som ich prácu, ktorú vykonávali starostlivo a profesionálne. Najprv ma poslali na RTG, kde sa ukázalo, že členok je zlomený na troch miestach. Po krátkej konzultácii (lekár – pacient) sme sa zhodli, že bez operácie to nepôjde. Mali môj súhlas aj dôveru, a tak veci išli rýchlo. Podarilo sa to, v čo som už ani veľmi nedúfal. Hneď na druhý deň som podstúpil operáciu a dnes viem, že dopadla na výbornú. Nebolo to jednoduché, k spevneniu členka pomohlo aj niekoľko skrutiek. Všetko dosadlo na svoje miesto a po štyroch dňoch som mohol ísť domov. Ešte som zabudol, na tretí deň som dostal pomôcku – barle. Mladí rehabilitační pracovníci mi ich ochotne nastavili na potrebnú dĺžku a vysvetlili čo a ako.

Po celý pobyt na oddelení ortopédie som mal možnosť vidieť ochotu a zodpovedný prístup k pacientom. Samozrejme, vnímal som aj to, že doktori a sestričky sú naozaj plne vyťažení. Obdivoval som ich veľkú trpezlivosť. Občas sa stalo sa, že nemohli byť odrazu na dvoch miestach, nestalo sa však, že by sestrička neprišla.

Primár ortopédie MUDr. Štefan Kóňa chodieval na vizity a pozorne sledoval nielen zdravotný stav pacientov, ale i postupy lekárov. Bolo tu vidieť a cítiť skutočný záujem o pacienta.

K čistote a hygiene môžem povedať, že mám inú skúsenosť ako V. Babicová. Upratovačka umyla ráno nielen dlážku, ale aj umývadlo, zrkadlo a stolíky. Žiadne chyby v podlahe na izbách ani v iných priestoroch nebolo vidieť. Na oddelení bolo WC zvlášť pre ženy aj pre mužov. Ošetrovateľ ráno ochotne pomáhal s osobnou hygienou imobilným pacientom. K strave nemám žiadne výhrady, skôr naopak.

Myslím si, že nemocnicu nerobí len vybavenie, ale hlavne jej lekári a zdravotný personál. Kolektív tej v Piešťanoch tvoria prevažne mladí, šikovní, empatickí, odborne zdatní lekári. Celkový dojem bol veľmi dobrý.

Za mňa aj za všetko, čo dennodenne robia pre svojich pacientov, patrí vďaka všetkým lekárom, sestrám aj rehabilitačným pracovníkom našej nemocnice.

S pozdravom

JUDr. Jaroslav Kaša

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav