Ihrisko je hotové, ostane krásne?

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 2. novembra 2018, 09:00

Na sídlisku Nikola Teslu v Piešťanoch sa po novom multifunkčnom ihrisku konečne preháňajú chlapci i dievčatá s loptou či hokejkou. Čakali na veľké ovácie pri jeho otvorení, no strihania pásky sa nedočkali.

Multifunkčné ihrisko na sídlisku Nikola Teslu je už dokončené. (Autor: vd)

„Mysleli sme si, že ihrisko nám po toľkých peripetiách prídu otvoriť basketbalistky Piešťanských Čajok, aj guláš by sme im navarili,“ žartovali obyvatelia.

Netreba zdôrazňovať, že najväčšiu radosť mali miestne deti a športovo založení dospeláci, ktorí tam hrávali futbal, nohejbal či hokej. „Konečne, že je to hotové. Ale, žiaľ, opäť aj s chybami. Okolo ihriska namiesto vydláždenia zámkovou dlažbou nasypali realizátori vážske kamene, ktoré nie sú upevnené. Deti sa nimi budú po čase obhadzovať,“ povedal obyvateľ z Družstevnej ulice. Upozornil aj na to, že po daždi budú športovci vchádzať na ihrisko po rozbahnenom teréne, lebo pri jednom zo vstupov je terén neupravený, len s udupanou hlinou. Tú navláčia na topánkach dnu a dostať ju z reliéfu umelohmotnej hracej plochy nebude jednoduché.

Okolo mantinelov sú nasypané kamene, pri jednom vstupe je udupaná hlina.

Multifunkčné ihrisko po zbabranej minuloročnej rekonštrukcii sa zdá byť pre laika postavené konečne dobre. Hracia plocha je z umelého materiálu – polypropylénu. „Ide o materiál, ktorý je vode a mrazu odolný, takže ak sem aj obyvatelia nalejú v zime vodu a tá zmrzne, môžu používať plochu, ktorú sme sem inštalovali, aj ako klzisko. Ako sme povedali, je to odolné voči počasiu, ale nie voči zlodejom a vandalom, preto by si to tu ľudia mali dobre strážiť,“ povedali s úsmevom po česky hovoriaci montéri z dodávateľskej spoločnosti. Plochu poskladali ako puzzle za jediný deň pod drobnohľadom obyvateľov sídliska. Ihrisko má mantinely a vnútornú výbavu hracích prvkov. Sú tu osadené basketbalové koše a nové hokejové bránky. Tie staré ostali upevnené zvonku.

Stavba za 37 720 eur s DPH, ktorá mala byť hotová už minulý november, sa tak konečne dočkala finále. Či realizátori stavby odviedli kvalitnú prácu, ukáže čas a overia ju samotné deti.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek