Škola z Banky najlepším organizátorom Olympijského dňa

  • Šport / Ostatné športy
  • 1. novembra 2018, 11:00

Základná škola s materskou školou v obci Banka sa stala víťazom projektu Olympijský deň 2018 v kategórii základných škôl na Slovensku.

Žiaci súťažili v štyroch športových disciplínach. © archív SOV

Tradičné podujatie organizoval Slovenský olympijský výbor (SOV) v tomto roku po novom. V rámci tohto veľkého projektu zastrešil aj rôzne ďalšie predtým samostatné projekty pre širokú verejnosť. Olympijský deň 2018 sa realizoval s mottom „Hýb sa – Uč sa – Objavuj“ a mal za cieľ predovšetkým zapojenie predškolskej a školskej mládeže do rôznych pohybových, vzdelávacích a poznávacích aktivít v duchu olympijskej filozofie a ideálov.

SOV veľmi teší, že do 600 rôznorodých aktivít na celom území Slovenskej republiky sa zapojilo 118 746 účastníkov. V porovnaní s predchádzajúcimi obdobiami to predstavuje nárast účasti o viac než 50 percent. Realizáciu projektu koordinovali krajské štáby Olympijského dňa. Ich prostredníctvom SOV v jednotlivých krajoch ocenil najlepšie materské, základné a stredné školy 100-eurovou poukážkou na nákup športového materiálu.

V rámci záverečného hodnotenia SOV v priebehu októbra na svojej facebookovej stránke každý týždeň realizoval verejné hlasovanie o najlepších organizátorov Olympijského dňa z radov škôl. V každej kategórii boli vybrané dve školy. Na základe výsledkov hlasovania víťaz v každej z troch kategórií získal okrem Pohára SOV aj poukážky v hodnote 1000 eur na nákup športového materiálu a vybavenia.

Škola z Banky zorganizovala pre svojich žiakov olympijské hry po prvýkrát.

V súvislosti s hlasovaním v kategórii základných škôl došlo k technickým nedostatkom. Na základe analýzy priebehu hlasovania sa SOV rozhodol vyhlásiť za víťazov kategórie základných škôl obe súťažiace školy a udeliť im rovnaké ocenenie.

Víťazmi jednotlivých kategórií sa stali – materské školy: MŠ na ul. Pionierov 82/6 v Kanianke, základné školy: ZŠ s MŠ Bananská 46, Banka, ZŠ s MŠ Valaská Belá 242, stredné školy: SOŠ, Nám. sv. Martina 5, Holíč.

Víťazná škola z Banky vôbec po prvýkrát zorganizovala pre svojich žiakov vlastné olympijské hry, ktoré otvorila ikona slovenského športu, plavkyňa Martina Moravcová. Po slávnostnom ceremoniáli sa uskutočnili športové súťaže v štyroch disciplínach, na priebeh ktorých dozeral maskot Syseľ. Podľa vekových kategórií boli žiaci rozdelení do ôsmich družstiev – detských štátov. Rozdelených bolo 32 sád medailí spolu s vecnými cenami a s nanukmi.

(th/SOV)

Podľa vekových kategórií boli školáci rozdelení do ôsmich družstiev – detských štátov.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav