Pietu si môžete urobiť aj doma

  • Nezaradené
  • 1. novembra 2018, 12:00

Ak z akýchkoľvek dôvodov nemôžete vycestovať na hrob človeku, ktorý vám bol blízky a ktorého si chcete počas nadchádzajúcich sviatkov uctiť, vyberte sa na vychádzku do parku či prírody, alebo iba do svojej záhrady či na návštevu tam, kde záhradu majú. Stále kvitnú ruže, hortenzie sú k dispozícii až do zimy.

Na tanierik si môžete naaranžovať rôzne kvietky z vlastnej záhrady. (Autor: vd)

Nazbierajte si šípky, vtáčí zob či kvietky pelargónií. Hmotu na aranžovanie, florex, dostanete v každom obchode so záhradkárskymi potrebami. Prerežte ju na polovicu. Položte na tanierik s vodou alebo ju pridržte pod pusteným kohútikom. Sama sa napije a bude zdrojom vlahy pre kvetinový aranžmán. Do floristickej hmoty odspodu napichávajte čečinu či iné zelené halúzky, navrch zastoknite ruže, ozdobné plody, kvety, väzbu dobre zahustia kvety hortenzie. To, čo prevísa, treba odstrihnúť a dotvarovať do požadovanej podoby.

Kvetinová miska vydrží dlho čerstvá, môžete si k nej postaviť kahanček či svietnik, prípadne podobizeň blízkeho. A tak v tichu vašej izby si počas dušičiek môžete opäť pripomenúť chvíle, ktoré ste s ním prežili. Zaspomínať si, zasmiať sa aj poplakať. Svedkom vášho vyliatia duše bude vami vytvorené zátišie.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava