Ocenili aktívne členky organizácií

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 1. novembra 2018, 14:00

Október – mesiac úcty k starším – znamenal v Mestskom kultúrnom stredisku v Piešťanoch aj oceňovanie aktívnych členiek občianskych združení a pacientskych organizácií. V utorok 23. októbra na pódiu kina Fontána poďakovali pätici dám.

Ruskí umelci predstavili špecifickú a zaujímavú hudbu. (Autor: am)

„Bola som pri zakladaní Slovenskej únie proti osteoporóze v Piešťanoch. Už niekoľko rokov sme úspešní, máme veľa členov. Azda je to práve preto, že ľudia oceňujú, že sa staráme o ich zdravie, majú možnosť rehabilitácie, oddychu a zúčastnenia sa spoločenských aktivít, ktoré organizujeme,“ uviedla Anna Vaváková zo Slovenskej únie proti osteoporóze. „Všade sa pripájam, pomáham, čomu treba,“ prezradila dôvod svojho ocenenia Anna Krajčíriková z Ligy proti rakovine. Obe dámy si pochvaľovali spoluprácu s mestským kultúrnym strediskom pri príprave mnohých podujatí a aktivít.

Ďalšími ocenenými boli Štefánia Murgašová, členka Zväzu postihnutých civilizačnými chorobami, Oľga Tóthová, členka piešťanskej Ligy proti reumatizmu, a Irena Petrášová, predsedníčka Základnej organizácie Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska v Piešťanoch.

Zúčastnení si po slávnostnom oceňovaní užili koncert Ruskej trojky, ktorá predviedla špecifický žáner, ruské romance. Sú to umelo vytvorené piesne na básne známych ruských poetov a prezentujú ho známi ruskí hudobníci. Tento žáner prišiel do Ruska z Francúzska ako šansón. Program doplnili známe piesne ako Podmoskovský večer alebo piesne z filmu Moskva slzám neverí.

Základom ruských romancí je spev. K mikrofónu sa postavila Oľga Grudinina: „Rada k vám chodím na návštevu. Slovensko je prekrásne, slnečné, ľudia sú prívetiví a veľmi sa o nás starajú.“ Jej kolega Grigorij Polovinka hrajúci na bajan si okrem publika pochvaľoval aj slivovicu, po ktorej zmocnie hlas a lepšie sa spieva. Trojicu hudobníkov uzatváral gitarista Jevgenij Machin.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila