„Nafúkal“ motorkár vo Vrbovom, aj dôchodca v Hlohovci

  • Spravodajstvo / Región
  • 31. októbra 2018, 13:26

Policajná hliadka zastavila v utorok 30. októbra v Hlohovci v ranných hodinách vodiča osobného auta Volkswagen Passat, ktorý počas šoférovania telefonoval. Následne 48-ročného muža policajti skontrolovali a podrobili aj dychovej skúške na alkohol. Prístroj nameral Hlohovčanovi 0,54 mg, čo je v prepočte 1,13 promile alkoholu.

Ilustračná fotografia © Polícia Slovenskej republiky

V ten istý deň o 16.50 h zastavila policajná hliadka vo Vrbovom vodiča motocykla, ktorý jazdil bez prilby. Po zastavení a skontrolovaní bola aj u neho vykonaná dychová skúška na alkohol. Tridsaťročný motocyklista z okresu Karviná z Českej republiky „nafúkal“ pri prvej dychovej skúške po prepočte 2,23 promile a pri druhej dokonca až 2,83 promile!

Oboch alkoholových previnilcov, obvinila polícia z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Boli zadržaní a umiestnení do cely policajného zaistenia.

Polícia apeluje na vodičov, aby sa správali zodpovedne a nesadali za volant pod vplyvom alkoholu či iných návykových látok. Nemusia byť nebezpečenstvom len pre seba, sú hrozbou aj pre ostatných účastníkov cestnej premávky, ktorí môžu doplatiť na nezodpovednosť iných. Rovnako tak je zákonom zakázané telefonovanie počas šoférovania, okrem systému „voľné ruky“ a zákon ukladá motocyklistom povinnosť nosiť ochrannú prilbu.

Tá síce motocyklistu neochráni pred pádom alebo inou kolíziou, ale do značnej miery môže zmierniť ich následky. Každý jeden účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným správaním prispieť k bezpečnosti na našich cestách. Nezabúdajte, že v tomto sviatočnom období vyráža na cesty viac vodičov a nie všetci majú každodenné skúsenosti zo šoférovania. Buďte preto zodpovední, sústredení na jazdu a dodržiavajte predpisy.

(TS KRPZ TT)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava