Oddychová zóna aj na Holubyho

  • Mladí dnes / Školy
  • 29. októbra 2018, 10:00

Deti v základných školách sa v poslednom období môžu tešiť mnohým pozitívnym zmenám. K zlepšeniu vyučovacej atmosféry totiž určite prispieva i skrášlené okolie. K úpravám pristúpili aj na Základnej škole Holubyho v Piešťanoch v spolupráci s Nadáciou Volkswagen.

Okrem vtáčích búdok deti zhotovili aj takýto hmyzí hotel. (Autor: am)

Koncom septembra na „štvorke“ ukončili projekt, ktorý realizovali žiaci 9. A triedy spolu s učiteľom a autorom projektu Martinom Jankechom. Žiaci pracovali štyri dni pod dozorom učiteľa a vytvorili priestor pre prikrmovanie vtáctva v zimnom období s názvom Vtáčia škola. Skonštruovali búdku pre netopiere, hotel pre hmyz, sýkorníky, univerzálne búdky a kŕmidlá. Vytvorili hraciu zónu s hrou „Človečko“, vybudovali vonkajšiu knižnicu a vytvorili vtáčí stožiar s vlajkou. Zostrojili päť pohyblivých modelov vtákov a položili základy budúcej skalky.

Ako povedal riaditeľ školy Vilém Vrba, tento priestor už skutočne slúži deťom i rodičom, môžu si tam posedieť, zahrať sa spoločenské hry, škôlkari sa prichádzajú pohrať s „vrtuľkami“. Za svoju prácu si žiaci zaslúžia veľkú pochvalu a uznanie, pretože vytvorili krásny priestor na pôde školy a mesta.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav