Valová a Mikéciová zažili vojenský dril

  • Kanoistika / Šport
  • 28. októbra 2018, 18:00

Kanoistky z piešťanského regiónu Lucia Valová a Hana Mikéciová, reprezentujúce VŠC Dukla Banská Bystrica, absolvovali vojenský výcvikový pobyt vo Výcvikovom stredisku Lešť. Počas troch dní a dvoch nocí absolvovali extrémnu fyzickú aj psychickú záťaž.

Lucia Valová a Hana Mikéciová zažili počas troch dní extrémnu záťaž. © canoe.sk

V programe výcviku mali naplánované lezenie, sebaobranu, základy prežitia v prírode a streľbu. Pod vedením profesionálnych inštruktorov zažili rôzne súčasti pravého vojenského výcviku. „Výcvik má štyri hlavné ciele. Ide o teambuilding, zvyšovanie psychickej odolnosti, vypnutie hlavy od športu, zmenu stereotypu a aby sa aj naučili niečo praktické do života. Či už zdravovedu, alebo prežitie vo voľnej prírode,“ prezradil Karol Džalaj, ktorý výcvik viedol.

„Boli sme nevyspané, keďže v noci sme mali poplach. Strieľali sme, poskytovali prvú pomoc či liezli. Mali sme tiež nočný pochod. Najviac sa mi páčilo strieľanie. Bolo to tu dosť tvrdé, ale určite nám to psychicky pomôže,“ povedala s úsmevom Lucia Valová, bronzová medailistka z juniorských majstrovstiev sveta v C1 na 200 m a finalistka na 500 m z majstrovstiev sveta seniorov v Portugalsku.

„V jednom z dní výcviku nás prekvapili požiarnym poplachom. Museli sme vyniesť matrace či dvojposchodové kovové postele. Pre mňa bolo asi najťažšie robiť drepy s matracom, ktorý som držala nad hlavou. Potom nasledoval nočný pochod a odvtedy sme boli nohách, čo bolo viac ako dvanásť hodín. Nebolo to ľahké,“ priznala Hana Mikéciová.

Obe športovkyne sa po návrate z Lešti presunuli do Trenčína, kde odštartovali zimnú prípravu.

(th)/cas.sk

Kanoistky ako jediné dve ženy absolvovali vojenský výcvikový pobyt na Lešti.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín