Netradičná imatrikulácia prvákov na vrbovskom gymnáziu

  • Mladí dnes / Školy
  • 28. októbra 2018, 14:00

11. október 2018 sa na Gymnáziu Jána Baltazára Magina vo Vrbovom niesol v znamení imatrikulácie nových žiakov gymnázia – prvákov. Už dopoludnia študenti aj učitelia behali sem a tam, aby imatrikulácia i ples, ktorý potom nasledoval, vyšli čo najlepšie.

Na plese sa všetci výborne bavili, panovala super nálada. © archív školy

O šiestej hodine podvečer sme začali s programom imatrikulácie – celá akcia sa niesla v štýle „Las Vegas Kasíno“, takže aula bola v tomto štýle aj vyzdobená. Stredom auly sa tiahol červený koberec a strop miestnosti tvorili balóny. Prvú scénku predviedli tretiaci, išlo o príbeh odohrávajúci sa v kasíne, kde spolu hrali ľudia z mnohých kútov sveta. Tretiaci pokračovali tancom, za nimi nasledovali prváci s „Las Vegas Talent Show“.

Ako prvá vystúpila trieda 1. BA so scénkou, ktorá bola zložená z rôznych vystúpení. Predviedli sa športovci, dievčatá s cupsongom, dve tanečné čísla – moderné a folklórne – a zakončili to rapovým vystúpením.

Ďalej sa predstavila 1. A trieda so scénkou o hráčovi hazardných hier, ktorý sa stal závislým. Jeho svedomie sa nedokázalo rozhodnúť, či konať správne a odísť z kasína, alebo riskovať a pokračovať v hraní na výherných automatoch. Nakoniec sa zvrhla vojna medzi dobrom a zlom, ktorá sa skončila nerozhodne.

Študenti si pripravili pestrý program plný vystúpení a scénok.

Nasledovali výzvy od tretiakov. Vytvoriť „živý vejár“ zo siedmich ľudí, prejsť sa po „červenom koberci“ plnom lega a iné. Možno by sa to zdalo ako hračka, no nie je. Prváci sa potrápili, ale nakoniec to všetci zvládli na výbornú.

Po ukončení Talent Show, ktorú vyhrala 1. A, nasledovalo oficiálne pasovanie za prvákov. Všetci boli riaditeľkou školy pasovaní za oficiálnych žiakov gymnázia a dostali pamätníček.

Nasledoval ples. Akcia bola nielen pre prvákov, ale aj starších. Ples sa začal o ôsmej príhovorom riaditeľky a predsedu žiackej školskej rady. Dvaja prváci slávnostne otvorili tanečný parket valčíkom. Počas plesu sa vystriedalo mnoho žánrov hudby – od ľudovej až po najpopulárnejšie hity súčasnosti. Bavili sa študenti aj učitelia. Všetci energicky tancovali, zabávali sa a domov išli spokojní, naplnení nezabudnuteľnými zážitkami.

Adam Kinzel

Všetkých prvákov riaditeľka školy Henrieta Gromanová pasovala za oficiálnych žiakov gymnázia a dostali od nej pamätníček.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav