Na čo je potrebné myslieť pri výbere umývačky riadu

  • Inzercia
  • 28. októbra 2018, 10:00

Už máte dosť zničených rúk, poobíjaných obľúbených kúskov kuchynského riadu a pri každom umývaní počítate sekundy, kedy to skončí. Prečo nedáte stopku ručnému umývaniu a nevyskúšate umývačku riadu? Šetrí nielen čas a peniaze, ale aj vaše ruky. Čas strávený umývaním môžete venovať rodine, obľúbeným aktivitám alebo len tak si vybehnúť do prírody. Prečítajte si štyri hlavné dôvody odborníkov, prečo používať umývačku riadu u vás doma.

S umývačkami riadu získate navyše až 23 dní.

Priestor

Ako prvé pri výbere musíte zvážiť umiestnenie. Mnohí to podceňujú a riešia vzniknutý problém až po nákupe. Súčasné modely sa dajú zabudovať priamo do kuchynskej linky. Zachová sa elegancia a jednoliatosť kuchyne, nik nepríde na to, že máte doma malého kuchynského pomocníka. Integrované umývačky riadu sa vyrábajú v šírkach 45 a 60 cm, BOSCH umývačka riadu s výškou 86,5 cm sa hodí do kuchýň s vyššou pracovnou doskou. Pri úplne integrovaných je ovládací panel ukrytý vo vnútri, pri čiastočne integrovaných je na prednej strane. Pri voľne stojacich môžete zvážiť možnosť umiestnenia v kuchynskej linke alebo ich voľne postaviť. Sú flexibilné, štýlové a ideálne do každého priestoru. Ak ste limitovaný priestorom, no túžba po kvalitnej umývačke vás neopúšťa, BOSCH ponúka „slim” umývačky riadu. Sú malé, flexibilne, efektívne a zároveň majú dostatok priestoru na umytie až desiatich obedových súprav.

Programy a funkcie

Nezabudnuteľným faktorom pri výbere správnej umývačky riadu sú jej funkcie a programy. Okrem základných programov moderné umývačky operujú s odloženým štartom, funkciou na čistenie sklených pohárov a zrýchleným programom. Dokonca si dokážu samy navoliť počet litrov vody podľa množstva naloženého riadu, dávkovanie čistiacich prostriedkov na základe tvrdosti vody a ohlasovanie skončenia programu. Umývačky BOSCH na odstraňovanie silno zašpineného kuchynského náradia, panvíc a hrncov využívajú pomoc zvýšeného tlaku vody. Stačí len jemne odstrániť vidličkou zvyšky jedla.

Najnovšie modely BOSCH môžete pripojiť a spravovať cez telefón alebo tablet prostredníctvom aplikácie Home Connect. Cestou z práce, skrátením si času v dopravných zápchach, môžete dať príkaz umývačke riadu. Stačí si len vybrať program a kým prídete z práce, budete mať krásne umytý riad.

Ecoprogram zabezpečí šetrenie vody, energie a čistiacich prostriedkov. Vďaka funkcii HygienaPlus v umývačkách riadu BOSCH sa zničí až 99,9 % choroboplodných zárodkov, baktérií ako E.coli a salmonely, ktoré sa udržujú na starých hubkách na riad a v drezoch. Využívaním umývačky sa zabezpečí maximálna hygiena.

Tip: Nebojte sa využívať nočný umývací cyklus, je síce o niečo dlhší, ale oveľa tichší ako klasické programy. Vďaka EcoSilent sa nemusíte báť sťažností od nevyspatých susedov.

Úspora

Priemerná rodina do roka umyjete neuveriteľných 3920 kuchynských sád, čo predstavujete 11 760 tanierov, 3920 šálok, 3920 pohárov a 19 600 kusov príboru. Vďaka klasickému 45-minútového Ecoprogramu ušetríte 210 hodín do roka, čím získate 23 voľných dní. Počas ručného umývania riadu spotrebujete 2,6 kWh na zohriate vody, pre porovnanie umývačka potrebuje len 1,8 kWh energie. Ak by bežala umývačka riadu 280-krát za rok, spotrebuje iba 204,4 kWh elektrickej energie.

Na umytie naplnenej umývačky by ste potrebovali 40 l vody. Celkovo umývačka riadu spotrebuje za rok len 1960 l vody na umytie 30-tisíc kusov riadu a príboru, čím si ušetríte vodu až na 52 napustení vani. Vďaka modelom BOSCH vo vysokej energetickej triede A++ s funkciami eco ušetríte čas aj energiu.

Neumývajte ručne a príďte si vybrať zo širokej ponuky umývačiek riadu do OC DOMOSS v Piešťanoch. S výberom vám radi poradia naši odborníci, navyše si umývačku môžete nechať odviezť priamo k vám domov.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel