Ochutnajte slovenské ríbezľové víno z Padaroviec

  • Inzercia
  • 27. októbra 2018, 14:00

Bobule čiernych ríbezlí sa považujú za jedno z najhodnotnejších ovocí v našom zemepisnom pásme. Patria medzi významné rastlinné antioxidanty, obsahujú dôležité vitamíny i minerály. Tie sa zachovávajú aj vo víne, ktoré sa z nich vyrába, a môže byť príjemným spestrením pre dlhé jesenné večery.

Bohaté na zdraviu prospešné látky

Malé rodinné vinárstvo Pádár v Padarovciach sa špecializuje na produkciu kvalitných ríbezľových vín. Čierne ríbezle si pestuje vo vlastných sadoch v podmienkach prírodného prostredia blízko Teplého vrchu, ktoré má jednu z najpriaznivejších klím na Slovensku. „Snažíme sa skĺbiť tradíciu s modernými technológiami,“ hovorí Bálint Simon, zástupca rodinného vinárstva, a dodáva: „Nepoužívame žiadne koncentráty, všetku surovinu si dopestujeme sami. Bobule ríbezlí zbierame v najlepšom období, keď sú dostatočne dozreté.“

V priestoroch bývalej hospodárskej budovy, ktorú Pádár pretvoril na modernú výrobnú linku, zreje vínko v antikorových fermentačných nádobách a z ovocia sa lúhujú antioxidanty a kopec prospešných látok. Keď poriadne vykvasí, filtruje sa a výsledkom je chuťovo vyrovnaný produkt s vyváženým obsahom vitamínu C, železa a selénu. „Čím menej neprirodzených zásahov pri výrobe, tým je víno kvalitnejšie,“ objasňuje Bálint Simon a dopĺňa: „Obsah vitamínov a stopových prvkov v našich vínach sme si dali potvrdiť aj od odborníkov z univerzity a akreditovaného laboratória.“

Chuť pre každého

Ríbezľové víno obľubujú dámy, ale čoraz viac priaznivcov má aj medzi pánmi. Ovocné vína sa stávajú veľmi vyhľadávané. Tí, ktorí uprednostňujú rafinované suchšie vína, môžu siahnuť po rade Exclusive, ktoré má jemne trpkastú a plne zamatovú chuť. V litri sa nachádza 2,9 miligramov železa, 0,6 miligramov selénu a 33 miligramov vitamínu C.

Pre tých, ktorí majú radi sladšie a pritom svieže vína, je určený rad Premium, kde liter obsahuje 2,7 miligramov železa, 0,5 miligramov selénu a 26,5 miligramov vitamínu C.

Odporúčaná teplota vína pre konzumáciu je 10-14 °C. Sladšie Premium môžete aj zohrievať, a získať tak ideálny horúci nápoj, ktorý padne vhod najmä v sychravom počasí.

Vína Pádár si môžete kúpiť v e-shope na stránke www.padar.sk v ponuke vín.

(red)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava