Parkovacie miesta v centre chcú predať

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 26. októbra 2018, 10:00

Parkovanie v centre Piešťan je dlhodobo neriešený problém. Postupne až pod ťarchou neúnosnej situácie sa i táto oblasť dostáva na stôl voleným zástupcom mesta. Naposledy komisia pre bezpečnosť a verejný poriadok rokovala o automobiloch na Pribinovej ulici.

Na Pribinovej ulici si zvykli parkovať mnohí vodiči. (Autor: am)

Pribinova ulica spája okraj Winterovej so Sadom A. Kmeťa. Sídli na nej Piešťanské informačné centrum, kasíno, ambulancie tu majú mnohí lekári. Okrem toho tu niekoľkí ľudia aj bývajú.

Napriek tomu, že Pribinova ulica už je v pešej zóne, mnohí vodiči si tu zvykli odstavovať svoje vozidlá. Väčšinou ide o tamojších obyvateľov alebo posádky áut, ktoré idú do spomínaných prevádzok či ambulancií. No sa stáva aj to, že ak je náhodou niektoré miesto voľné, využijú ho ľudia, ktorí idú len tak do mesta. A keďže táto ulička rozhodne nie je stavaná na využívanie automobilmi, občas pri pohľade na množstvo tam stojacich štvorkolesových tátošov rukami zalamujú aj chodci a nielen šoféri, ktorí majú problém sa odtiaľ neskôr dostať.

Túto neúnosnú situáciu naposledy riešili aj členovia komisie pre bezpečnosť a verejný poriadok na zasadnutí v utorok 9. októbra. „Komisia sa zhodla na ponuke predaja tamojších deviatich parkovacích miest. Je to pešia zóna, takže akékoľvek značky tam neprichádzajú do úvahy,“ uviedol náčelník piešťanských mestských policajtov Marcel Mihalik.

Medzi ďalšími návrhmi bolo napríklad uzavrieť ulicu pre autá úplne. „To sme však hneď zavrhli z toho dôvodu, že parkovacie miesta už tam vybudované sú a ľudia tam bývajú,“ prezradil náčelník, pričom len tamojší obyvatelia vraj vlastnia päť vozidiel. O deväť miest bude preto podľa M. Mihalika pravdepodobne „boj“, keďže v súčasnosti tam má umožnené státie 15 áut. Okrem toho treba upraviť aj dopravné značenie, pretože do ulice je povolený len vjazd a nič ďalšie, pričom Pribinova sa nachádza v pešej zóne. V podstate by tam teda autá nemali byť vôbec.

Ako však M. Mihalik pripomína, v Piešťanoch je nevyhnutné celkové riešenie statickej dopravy. Uvidíme, akým spôsobom sa tejto problematiky po novembrových voľbách chopí nové vedenie mesta.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava