Na Zlatých pieskoch si vyveslovali aj zlato

  • Veslovanie / Šport
  • 26. októbra 2018, 16:00

Na Zlatých pieskoch v Bratislave sa v poslednú septembrovú nedeľu konal už 51. ročník Memoriálu Ctibora Reiskupa a zároveň víťazi z radov žiakov a dorastencov v jednotlivých disciplínach sa stali aj majstrami Slovenska vo veslovaní. Pretekári z Veslárskeho klubu Sĺňava Piešťany, samozrejme, nechýbali. K dispozícii bola trať dlhá 500 metrov pre osem lodí. V ťažkej konkurencii, tentoraz aj zahraničnej, najmä v žiackych kategóriách, sa veslári VK Sĺňava nestratili.

Veslári z VK Sĺňava Piešťany potvrdili v závere sezóny výbornú formu. © archív VK Sĺňava

Majstrovský titul v dvojskife mladších žiačok si vybojovala spolu s pretekárkou zo Šintavy Gréta Malíková. Na druhej priečke sa umiestnili Diana Vargová so Simonou Weiszovou, bronzová priečka sa ušla Anne Butašovej so Sárou Kováčovou. V skife 12-ročných dievčat bola najrýchlejšie v cieli Weiszová na štvrtom mieste, za ňou postupne doveslovali Vargová, Malíková a Butašová. Dievčatá sa v párovke spoločne s kormidelníkom Viktorom Jurgom umiestnili na prvej priečke, rovnako ako Kováčová v kategórii 11-ročných skifárok.

V skife mladších žiakov dovesloval prvý a zároveň sa stal majstrom Viktor Jurga pred Oskarom Gonom a Jakubom Grosom. Marcel Škulec dovesloval medzi 12-ročnými piaty. Dvojskif v zložení Jurga, Škulec obsadil tretie miesto, Alex Klein s pretekárom z SVK Bratislava skončili na piatej a Gros s Gonom na šiestej priečke. Klein spolu s pretekármi zo Šintavy a Bratislavy a kormidelníčkou Dianou Vargovou prišli v párovke na bronzovej priečke. Ostatným mladším žiakom na kormidle sedela Simona Weiszová a dorazili do cieľa na druhom mieste.

Zo starších žiačok v kategórii dvojskif na zlato a majstrovský titul dosiahla Sofia Gono s pretekárkou zo Šintavy, Rita Amoah s Anetou Ferancovou obsadili bronzovú priečku. Medzi skifárkami bola Ferancová strieborná, Gono bronzová a Amoah skončila štvrtá. V párovke všetky dievčatá spolu s  kormidelníkom Andrejom Škulecom doveslovali ako majsterky.

Starším žiakom sa tiež darilo, medzi 13-ročnými skifármi dovesloval Peter Strečanský na prvom mieste, Matej Ďuriš bol druhý, Augustín Petruška obsadil bronzovú priečku a Damián Frajšták uzatváral štartové pole na šiestej priečke. Medzi 14-ročnými sa predstavil Samuel Groman na piatom mieste a Matej Martinkovič na šiestom. Dvojskif v zložení Ďuriš, Strečanský bol strieborný, za nimi skončili Petruška s Gromanom, Frajšták s Martinkovičom prišli do cieľa na šiestej priečke. Frajšták a Martinkovič spolu s pretekármi z Bratislavy a Šintavy a kormidelníkom Alexom Kleinom boli v párovke bronzoví. Ostatní chlapci spolu s kormidelníkom A. Škulecom sa v tejto disciplíne stali majstrami.

V skife dorastencov bol najrýchlejší Vincent Petruška, ktorý skončil strieborný, Timotej Miština bol tesne za ním, Samuel Gono obsadil piate miesto a Sebastián Urbánek siedmu priečku. V dvojskifoch skončili Miština s Petruškom tretí a Gono s Urbánkom štvrtí. Spoločne v párovke doveslovali na štvrtom mieste. Jediná dorastenka, ktorá reprezentovala klub, Daniela Motyčková, skončila v skife štvrtá.

Darilo sa aj juniorom. Pavol Taraba a Martin Spanakis vyhrali dvojskif. Spanakis si víťazstvo zopakoval v skife a Taraba prišiel do cieľa na striebornej priečke. Spoločne s bratislavským spoločenstvom boli v párovke opäť víťazní.

Juniorská reprezentantka Viktória Zruttová doveslovala do cieľa prvá, Emma Kelemenová skončila bronzová. Svoju pretekársku premiéru tu úspešne absolvovala aj Klára Furková, ušlo sa jej štvrté miesto. Zruttová spolu s Kelemenovou obsadili v dvojskife druhé miesto a Furková spoločne s Klárou Držíkovou skončili štvrté.

Andrea Škulecová

0 Shares

Najnovšie správy

V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 17. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf