Filmové lahôdky na Be2Can

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 23. októbra 2018, 14:00

V kinách po celom Slovensku sa počas tejto jesene uskutočňuje už piaty ročník prehliadky festivalového filmu z Berlína, Benátok a Cannes. Podujatie Be2Can teší divákov v 23 slovenských mestách, Piešťany nevynímajúc. Budúci týždeň si ho môžete užiť v Dome umenia.

Ilustr. foto © Film Europe Media Company

„Be2Can je skrátka efektívnym filmovým vyhľadávačom, najrýchlejšou cestou k filmom, o ktorých sa hovorí. Zároveň pomáha hodnotiť miestne festivaly, ale i súčasnú slovenskú a českú kinematografiu. Festival si taktiež kladie otázku: Prečo nebol slovenský a český film takmer 50 rokov v hlavnej súťaži v Cannes?“ hovorí riaditeľ festivalu Be2Can Ivan Hronec.

Be2Can začne v utorok 23. októbra o 18.00 h víťazom canneskej hlavnej súťaže. Na halucinogénny výlet s Andrew Garfieldom sa diváci vydajú v zvodnom, hypnotickom až lynchovskom thrilleri Záhada Silver Lake talentovaného amerického režiséra Davida Roberta Mitchella. Príbeh sa odohráva v atraktívnom prostredí Los Angeles a Hollywoodu – luxusné vily, extravagantné večierky, krásne ženy, bohatí magnáti. Muž menom Sam je posadnutý pátraním po stratenej kráske Sarah, ktorá zmizne po záhadnej vražde milionára. V úlohe Sarah sa objaví vnučka Elvisa Presleyho – modelka a herečka Riley Keogh.

Ďalšie premietanie sa uskutoční vo štvrtok 25. októbra o 18.00 h. Tentoraz to bude snímka z Berlinale, minimalistická love story Láska medzi regálmi z prostredia veľkoskladu, ktorá svojou zmesou subtílnej drámy a komédie pripomína film Toni Erdmann – a nielen preto, že v ňom žiari skvelá Sandra Hüller. Christian je bitkár a muž s pochybnou minulosťou, ktorý svojím zjavom pripomína pitbula. Jednu etapu má za sebou, druhú začína ako pomocná sila vo veľkosklade, kde je jeho najžiarivejšou perspektívou možnosť obsluhovať vysokozdvižný vozík. Pre niekoho, kto sotva zvláda svoj vlastný život a vegetuje na sociálnom dne, je aj toto veľká výzva. Christiana sa ujíma veterán Bruno a zasväcuje ho do mikrokozmu, v ktorom sa žije podľa špecifických pravidiel a vo svojráznych bublinách jednotlivých oddelení. Počas jednej prestávky stretáva Christian prostorekú a očarujúcu Marion z oddelenia lahôdok. Láska medzi regálmi je krehká, civilná a realistická romanca z miesta, odkiaľ nevidieť nebo.

Posledným filmom Be2Can bude v piatok 26. októbra o 18.00 h nevšedná a citlivá psychologická dráma 3 dni v Quiberone režisérky Emily Alef, ktorá sleduje tri dni v živote hereckej hviezdy Romy Schneider. Čierno-biela intímna snímka 3 dni v Quiberone režisérky Emily Atef zachytáva trojdňový pobyt slávnej herečky v rehabilitačnom centre v Quiberone, kde prebieha jej posledné interview pre renomovaný nemecký magazín Stern. Počas týchto dní, sprevádzaná svojou najbližšou priateľkou, odhaľuje pred novinárom a fotografom svoju dušu a neuvedomujúc si celkom následky spontánnej úprimnosti odpovedí otvára svoju 13. komnatu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava