Cezpoľný beh ovládli dievčatá zo ZŠ Brezová

  • Šport / Ostatné športy
  • 21. októbra 2018, 10:00

Za krásneho slnečného počasia sa vo štvrtok 4. októbra na piešťanskej Lodenici uskutočnilo krajské kolo v Cezpoľnom behu žiakov a žiačok základných a stredných škôl. Z Piešťanského okresu sa najviac darilo žiačkam zo ZŠ Brezová, ktoré niekoľko dní predtým vyhrali okresné kolo a svoje dominantné postavenie potvrdili aj v krajskej súťaži.

V. Pomajbová, A. Ciklaminiová a L. Chalasová postúpili na majstrovstvá Slovenska. © archív CVČ Ahoj

Okresného kola sa zúčastnilo devätnásť základných a stredných škôl, čo potvrdilo fakt, že náš okres sa zaraďuje medzi najaktívnejšie v rámci školského športu.

Po sychravom okresnom kole Centrum voľného času Ahoj v Piešťanoch zorganizovalo aj krajské kolo, v ktorom si medzi sebou zmerali sily žiaci a žiačky z viacerých okresov spadajúcich pod Trnavský kraj. V náročnej konkurencii sa najvýznamnejšie presadili žiačky ZŠ Brezová, ktoré si „vybehali“ postup na majstrovstvá Slovenska. Dievčatá súťažili v zložení Vanesa Pomajbová, Andrea Ciklaminiová a Laura Chalasová.

V kategórii žiakov ZŠ zástupcovia nášho okresu, takisto zo ZŠ Brezová, obsadili štvrtú priečku. Pod úspechy sa podpísali aj študentky Gymnázia J. B. Magina Vrbové a študenti Gymnázia P. de Coubertina Piešťany. Nanešťastie, obe kategórie obsadili nepostupové druhé miesta.

Za zmienku stoja aj výkony jednotlivcov – druhé miesto Andrey Šiškovej (Gymnázium J. B. Magina Vrbové), tretie Samuela Vala (SPŠE Piešťany) a piate Filipa Zivčáka (ZŠ s MŠ Drahovce).

CVČ Ahoj

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín