Ďakovali za dar života aj obrazmi farníčok

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 20. októbra 2018, 16:00

V Kostole sv. Vavrinca v Borovciach slávili na začiatku októbra svätú omšu na poďakovanie Pánu Bohu. Spoločne s viacerými kňazmi, farníkmi i rodákmi z Plaveckého Petra veriaci ďakovali za dar života a služby kňaza Štefana Poláka, ktorého 31. výročie smrti si v týchto dňoch pripomíname.

Svätej omše sa zúčastnili viacerí kňazi, farníci aj rodáci z Plaveckého Petra. © Patrícia Kolníková

Spomienka bola spojená s poďakovaním za tohtoročné plody záhrad, polí, viníc a sadov. Svätú omšu celebroval a homíliu predniesol kňaz Vladimír Drška, ktorý osobne poznal Štefana Poláka, keďže v tých rokoch pôsobil v susednej farnosti Krakovany.

V interiéri kostola šikovné ruky miestnych farníčok pripravili krásne sypané obrazy z darov tohtoročnej úrody. Jednotlivé obrazy približujú udalosti a výročia, ktoré sa v roku 2018 slávia. Veriaci si takto pripomenuli blahorečenie Anky Kolesárovej, 160 rokov od zjavení Panny Márie v Lurdoch a storočnicu od skončenia prvej svetovej vojny. Po skončení výstavy, ktorú si môže pozrieť aj široká verejnosť, plodiny poputujú bohoslovcom do kňazského seminára.

Patrik Katrinec, farár

Farníčky pripravili sypané obrazy z darov tohtoročnej úrody – tento je vytvorený k storočnici ukončenia prvej svetovej vojny.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav