Premietanie z New Yorku pokračuje

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 18. októbra 2018, 18:00

Už túto sobotu sa na plátne Domu umenia v Piešťanoch objaví najslávnejšia opera francúzskeho skladateľa Camilla Saint-Saënsa, ktorá je biblickým príbehom o hebrejskom silákovi Samsonovi. Ten 20. októbra o 18.55 h podľahne krásnej Dalile, ktorá ho vydá napospas nepriateľským Filištíncom.

V opere Samson a Dalila zažiaria Elīna Garanča a Roberto Alagna. © prenosydokin.cz

V priamom prenose z newyorskej metropolitnej opery v predstavení Samson a Dalila zažiaria v hlavných úlohách Elīna Garanča a Roberto Alagna. Laurent Naouri stvárni veľkňaza, Elchin Azizov filištínskeho kráľa Abimélecha a Dmitry Belosselskiy hebrejského starca. Darko Tresnjak, nositeľ ceny Tony Award za réžiu muzikálu A Gentleman’s Guide to Love & Murder, debutuje v Metropolitnej opere a režíruje tu prvú novú produkciu tejto opery po dvadsiatich rokoch. Diriguje Sir Mark Elder.

O týždeň sa do New Yorku budete môcť vrátiť. V sobotu 27. októbra o 18.55 h si môžete vychutnať Pucciniho Dievča zo Západu. V romantickom príbehu barmanka Minnie z lásky zachráni život náčelníkovi lupičskej bandy a privedie ho na cestu nového, cnostného, občiansky bezúhonného života.

Sopranistka Eva-Maria Westbroek v príbehu z amerického divokého západu spieva Pucciniho úlohu hrdinky s koltmi „nízko pri boku“. Slávny tenorista Jonas Kaufmann sa predstaví v úlohe banditu Dicka Johnsona. Barytonista Željko Lučić stvárni ostražitého šerifa Jacka Rancea. Diriguje Marco Armiliato.

(red)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava