Dôležité víťazstvo PFK Piešťany v Červeníku

  • Šport / Futbal
  • 17. októbra 2018, 14:00

Desiate kolo šiestej futbalovej ligy prinieslo v zápase Červeníka a Piešťan osem gólov. Na konci boli šťastnejší hráči PFK, ktorí zvíťazili 5:3.

(Ilustračné foto) © archív PFK

Začiatok stretnutia i celý prvý polčas patril hosťom z Piešťan, ktorí po presných zásahoch Jozefa Glosa, Martina Gulu a hrajúceho trénera Martina Krajčoviča vyhrávali 4:1. V druhej časti sa výborne napádajúci domáci nechceli zmieriť s výsledkom a po zabojovaní znížili na rozdiel jedného gólu. Gólové hody definitívne ukončil Denis Štefanka v 87. minúte.

V stretnutí boli dve sporné situácie, po ktorých sa domáci cítili ukrivdení. Na 3:1 zvýšili hostia z priameho kopu Krajčovičom. Červeníčania reklamovali, že hvizd rozhodcu Petra Krapku zaznel až v čase, keď hráč kopol do lopty, a požadovali opakovanie priameho kopu. Ťažké srdce mali aj na posúdenie ofsajdovej situácie, keď sa do nebezpečného úniku dostal Babic za stavu 3:4, asistent rozhodcu František Gabriel však odmával postavenie mimo hry.

Disciplinárna komisia bude mať s týmto duelom ešte prácu, pretože pri odchode rozhodcov zo štadióna napadol jeden z domácich fanúšikov asistenta rozhodcu F. Gabriela. Podľa dostupných správ ho oblial pivom a udrel do tváre. Vec zadokumentovali, domáci klub sa k veci vyjadrí v stanovisku pre ObFZ Trnava.

Szilárd Petényi, asistent trénera: „O výsledku rozhodla väčšia efektivita v zakončení v prvom polčase, kde sa presadili ‚výstavnými gólmi‘ dvakrát Glos, Gula a Krajčovič. Výrazné vedenie v prvom polčase mierne otupilo našu ostražitosť a domáci veľkou aktivitou v druhom polčase dokázali rozdiel zmazať. To zdramatizovalo zápas, ale zároveň aj zmobilizovalo našu aktivitu v záverečnej 20-minútovke, kde definitívne uzavrel výsledok Denis Štefanka po ideálnej prihrávke Javorku. Mohli sme si vydýchnuť. Pochvala za prvý polčas, avšak nesmieme pripustiť zakolísanie v nasadení a koncentrácii v niektorých herných úsekoch.“

Červeník – Piešťany 3:5 (1:4)

Góly: 29. a 67. Babic, 65. B. Krajčovič, – 7. a 44. Glos, 17. Gula, 32. M. Krajčovič (pen.), 87. Štefanka

Zostavy – Červeník: Khimich – Nemec, B. Krajčovič, Ješko, Modrovič, Jarábek, Gábriš, Babic, Mihálik, Stepanenko, Ješko (Žemla, Gažo), Piešťany: Budka – Szabo, Glos, Miškech, M. Krajčovič, Kusý, Gula, Štefanka, Maraz, Sekera, Beblavý (Zelenay, Javorka)

(ts)/Trnavský hlas

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj